ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι ΗΠΑ θα κτυπήσουν τη Βενεζουέλα – Ακροβολίστηκαν ρωσικές δυνάμεις – Δηλώσεις Ν.Τραμπ

0
227

Ραγδαίες εξελίξεις έχουμε στην Βενεζουέλα καθώς όλα δείχνουν πως οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να κτυπήσουν με πυραύλους κρουζ κρίσιμες υποδομές της χώρας μετά την δήλωση Τραμπ για “καταστρεπτικές συνέπειες” εναντίον του Καράκας.

Πριν λίγο αμερικανικό αεροσκάφος του US Navy, ένα EP-3E Aries II, σάρωνε την περιοχή και έστελνε όλες τθς πληροφορίες στην αμειρκανική Διοίκηση ενώ μαχητικά F-16 και Su-30 απογειώθηκαν από το Maracay.

Πληροφορίες αναφέρουν πως τα F-16 είναι οπλισμένα και έσπευσαν προς αναχαίτιση του αμερικανικού αεροσκάφους καθώς ακολούθησαν την ίδια διαδρομή

 

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ν.Τραμπ, τόνισε πως “τα επόμενα μέτρα εναντίον του Μαδούρο θα είναι συντριπτικά και οι συνέπειες καταστρεπτικές”.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε μια σπάνια κίνηση έδωσε συνέντευξη σε αμερικανικό δίκτυο ώστε να προετοιμάσει την κοινή γνώμη για τα επερχόμενα.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μ.Πομπέο, με τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας, Τ.Μπόλτον, έφυγαν από το Πεντάγωνο για έκτακτη συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας, Patrick Shanahan, σε ειδικό δωμάτιο γνωστό ως “the tank” .

“Εκεί συζητήθηκαν όλες οι στρατιωτικές επιλογές για την Βενεζουέλα” είπε ανώτερος αξιωματούχος του Πενταγώνου των ΗΠΑ.

Ο Τ.Μπόλτον είπε σχετικά:

“Δεν θα ανεχτούμε ξένη στρατιωτική παρέμβαση στο δυτικό ημισφαίριο. Ο πρόεδρος Τραμπ το ξεκαθάρισε. Οι συνέπειες θα είναι μεγάλες”.

Οι επιλογές του Πενταγώνου για την Βενεζουέλα είναι «προσαρμοσμένες» στις συνθήκες, δηλώνει ο ασκών χρέη υπουργού Άμυνας Πάτρικ Σάναχαν.

Ο αμερικανικός στρατός προετοιμάζει επιλογές «προσαρμοσμένες» στις εξελίξεις στο πεδίο στη Βενεζουέλα, δήλωσε σήμερα ο ασκών χρέη υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Πάτρικ Σάναχαν, που υποδέχθηκε στο Πεντάγωνο στελέχη του επιτελείου εθνικής ασφαλείας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

«Έχουμε μια πλήρη σειρά επιλογών προσαρμοσμένων σε διάφορες συνθήκες» επισήμανε ο Σάναχαν, που μίλησε σε δημοσιογράφους.

Ο Αμερικανός υπουργός, ο οποίος ακύρωσε την τελευταία στιγμή το ταξίδι του στην Ευρώπη εξαιτίας της κατάστασης στη Βενεζουέλας, ανέφερε ότι συναντήθηκε σήμερα το πρωί στο Πεντάγωνο με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο, τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας στον Λευκό Οίκο Τζον Μπόλτον και τον ναύαρχο Κρεγκ Φάλερ, που διευθύνει την αμερικανική διοίκηση για τη Νότια Αμερική (Southcom).

Τα σχέδια των ΗΠΑ για την Βενεζουέλα

«Εφόσον οι συνθήκες αλλάξουν (στο πεδίο), θα προβούμε σε τροποποιήσεις και προσαρμογές» εξήγησε, αρνούμενος, ωστόσο, να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες σχετικά με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που εξετάζονται.

Ο Σάναχαν υπενθύμισε τις δηλώσεις του προέδρου Τραμπ, σύμφωνα με τον οποίο «όλες οι επιλογές» βρίσκονται στο τραπέζι.

«Όλες σημαίνει όλες. Θέλω να αποφύγω να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες σχετικά με όσα θα μπορούσαμε ή όχι να κάνουμε, όμως πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τα σχέδιά μας έχουν βάθος».

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο της ανάπτυξης ναυτικών δυνάμεων στα ανοιχτά των ακτών της Βενεζουέλας, ο υπουργός περιορίστηκε να απαντήσει:

«Υπάρχει πολύ νερό εκεί πέρα».

Τέλος ο Μαδούρο προχώρησε σε… παρέλαση με τον Στρατό του προκειμένου να δείξει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αφοσίωσης.

“Ολοι είναι μαζί μου” είπε.

Δείτε εικόνες και βίντεο

 

 

vimapress.gr

Νίκος Σίμος

Ρήξη - ανατροπή σε ότι μας κρατάει πίσω και μας χαρακτηρίζει σταθερό απότοκο της Οθωμανικής δουλείας
Νίκος Σίμος
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ