Ελπίδες Μοσκοβισί για περαιτέρω πρόοδο στην Ελλάδα και μετά την έξοδο από το μνημόνιο

0
2
sputniknews.gr

Ένα ακόμη μήνυμα για την ανάγκη συνέχισης των προσπαθειών στην Ελλάδα, και στη μεταμνημονιακή της πορεία, απέστειλε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα Οικονομίας, Πιέρ Μοσκοβισί.

Την ελπίδα του για την πραγματοποίηση περαιτέρω οικονομικής προόδου και τη λήψη κοινωνικών μεταρρυθμίσεων εξέφρασε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Πιέρ Μοσκοβίσι, στον απόηχο της εξόδου της Ελλάδας από το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης.

«Στο μέλλον η Ελλάδα θα μπορεί να ορίσει τις δικές της οικονομικές πολιτικές», δήλωσε ο Μοσκοβισί, μιλώντας στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό France Inter και σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Reuters.

Υπενθυμίζεται ότι ο ESM ανακοίνωσε επίσημα την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο, με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, στο μήνυμά του, να παραπέμπει στην ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων από μέρους της Ελλάδας.

«Θέλουμε η Ελλάδα να γίνει το επόμενο success story, να ευημερεί και να είναι μια χώρα που έχει την εμπιστοσύνη των επενδυτών», διεμήνυσε, συμπληρώνοντας: «Αυτό μπορεί να συμβεί εάν η Ελλάδα χτίσει πάνω στην επιτυχία που επιτεύχθηκε, μέσω της συνέχισης των μεταρρυθμίσεων που προωθούνται στο πλαίσιο του προγράμματος του ESM».

Εν τω μεταξύ, στην επίσημη ανακοίνωσή του για την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο, ο Μοσκοβισί δήλωσε: «Η ολοκλήρωση του προγράμματος στήριξης είναι μια καλή είδηση τόσο για την Ελλάδα όσο και για τη ζώνη του ευρώ. Για την Ελλάδα και τους πολίτες της, σηματοδοτεί την έναρξη ενός νέου κεφαλαίου, ύστερα από οκτώ ιδιαίτερα δύσκολα χρόνια. Για τη ζώνη του ευρώ, χαράζει μια συμβολική γραμμή κάτω από μια υπαρξιακή κρίση. Με τις εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιήθηκαν από την Ελλάδα έχουν τεθεί οι βάσεις για βιώσιμη ανάκαμψη: πρόκειται για ένα πεδίο που πρέπει να καλλιεργηθεί και να συντηρηθεί ώστε να μπορέσει ο ελληνικός λαός να αποκομίσει τα οφέλη των προσπαθειών και των θυσιών του. Η Ευρώπη θα εξακολουθήσει να στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας».

sputniknews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ