Εμπαίζει το πανελλήνιο και τη Βουλή ο πρωθυπουργός στην πιο κρίσιμη στιγμή της πανδημίας (Video)

0
10

Άγγελος Προβολισιάνος

Αρνήθηκε να παραδεχτεί ότι το άνοιγμα του τουρισμού έθεσε τα θεμέλια για το δεύτερο καθολικό lockdown ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προέβη στην πιο ανερυθρίαστη στοχοποίηση των νέων, λέγοντας: «Η βασική αιτία διασποράς του ιού είναι η διασκέδαση νέων ανθρώπων».

Παρά το απολογητικό ύφος, τους χαμηλούς τόνους και την υποκριτική αναγνώριση ελάχιστων πολιτικών ολιγωριών για την οριακή κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία με το καλπάζων δεύτερο κύμα της πανδημίας, ο πρωθυπουργός επέλεξε να ενοχοποιήσει τους νέους πολίτες αντί να παραδεχτεί -όπως ο Άδωνης Γεωργιάδης- ότι το δεύτερο ολικό lockdown οφείλεται στο ανοχύρωτο άνοιγμα του τουρισμού.

Συγκεκριμένα, ο Κυρ. Μητσοτάκης ισχυρίστηκε πως αν η κυβέρνηση υιοθετούσε το αίτημα της αντιπολίτευσης για άνοιγμα του τουρισμού με τεστ PCR στους τουρίστες που επισκέφτηκαν τη χώρα, τότε «θα είχαμε το 10% του τουρισμού που είχαμε» και αυτό «θα ισοδυναμούσε με το κλείσιμο του τουρισμού». Πρόσθεσε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δεν μπορεί να θέλει «μονά – ζυγά» δικά του και να ζητά τεστ για όλους αλλά και τουρίστες, οι οποίοι προέρχονταν από χώρες δεν μπορούσαν να γίνουν τεστ.

Αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση

Ακολουθώντας το δόγμα Πέτσα σύμφωνα με το οποίο το πρόβλημα της χώρας είναι ότι δεν έχει την αντιπολίτευση που της αρμόζει, ο Κυρ. Μητσοτάκης εξέφρασε την άποψη ότι «η Ελλάδα έχει κυβέρνηση, σοβαρή αντιπολίτευση δεν έχει». Παραδέχτηκε προσχηματικά ότι θα μπορούσαν να είχαν ληφθεί νωρίτερα οι αποφάσεις για τη χρήση μασκών και στους εξωτερικούς χώρους, τον περιορισμό της διασκέδασης και την αυστηροποίηση των μέτρων στη Θεσσαλονίκη, αλλά φρόντισε να διαχύσει κι αυτήν την ελάχιστη ευθύνη που ανέλαβε, λέγοντας: «Δεν είδα έναν από την αντιπολίτευση να τα εισηγείται αυτά τα μέτρα».

Κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για στοχοποίηση της επιστημονικής επιτροπής, σημειώνοντας πως «ο Πολάκης χίμηξε στον Σωτήρη Τσιόδρα», εξηγώντας παράλληλα πως έχει αναπτυχθεί μία σχέση οικειότητας και αμοιβαίου σεβασμού που δικαιολογεί την προσφώνηση: «Σωτήρης».

documentonews.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ