ΕΠΕΣΕ Ο ΠΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΗΣ!!!Το Ισραήλ αποβάλει το ”σωτήρα” του! Τέλος Εποχής…. και για Νετανιάχου!!

0
23

Μετά από 12 χρόνια συνασπισμός κομμάτων τον εκπαραθυρώνουν. Πληρώνει δυσφορία Πανεμβολιασμού και ανασφάλεια στο εσωτερικό κατά τη σύγκρουση με Γάζα!!!

Το βασικό δεξί κόμμα της Ισραηλινής αντιπολίτευσης υποστηρίζει την κυβέρνηση ενότητας, η οποία ενδέχεται να τερματίσει τα 12 χρόνια της θητείας του Πρωθυπουργού Νετανιάχου μεταδίδει τώρα το BBC.. Ο επικεφαλής του ακροδεξιού Bennett δήλωσε: Θα εργαστώ με όλη μου τη δύναμη για να σχηματίσω κυβέρνηση εθνικής ενότητας μαζί με το Yair Lapid.”Τα ισραηλινά κόμματα της αντιπολίτευσης καταλήγουν σε συμφωνία για εκδίωξη του Νετανιάχου, μετά από περισσότερα από 12 χρόνια ως πρωθυπουργoύ” μεταδίδει η washingtonpost! Συμμαχία κεντρώων, φιλελεύθερων και συντηρητικών κατέληξαν σε συμφωνία για ανάδειξη κυβέρνηση συνασπισμού ρίχνοντας το Νετανιάχου.

Εμβολίασε το 60% αλλά το 40% παραμένει αμετάπειστο και το έκανε κι εχθρικό με τα μέτρα απαρτχάιντ γκετοποίησης και κοινωνικού πειραματισμού που πήρε…Κταάφερε με τον άτεγκτο χειρισμό του στο παλαιστινιακό να προκαλέσει εξέγερση ως και στο εσωτερικό του Ισραήλ ενώ κατά τη τελευταία διαμάχη επλήγησαν στρατηγικοί στόχοι κι υποδομές ενώο συριακός πύραυλος που έφθασε στη Dimona κι απείλησε με πυρηνικό ολοκαύτωμα τον καθιστούν αναξιόπιστο αφού έκαψε το δυνατό χαρτί του που ήταν άμυνα ασφάλεια..Επέρχονται γενικότερες αλλαγές χαρακτηριστικό ότι και για την προεδρία διεκδικεί το χρίσμα η χήρα του μετριοπαθή Πέρες…

Οι πολιτικές διαπραγματεύσεις εντάθηκαν την Κυριακή στο Ισραήλ λίγες μέρες πριν από μια βασική προθεσμία για τη δημιουργία κυβερνητικού συνασπισμού, που θα σηματοδοτήσει το τέλος της εποχής του Μπέντζαμιν Νετανιάχου, του πιο μακροβιέστερου πρωθυπουργού στην ιστορία της χώρας.
Μετά το τέλος της σύγκρουσης μεταξύ του Ισραήλ και του παλαιστινιακού ισλαμικού κινήματος Χαμάς στις 21 Μαΐου, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Γιάιρ Λαπίντ ενέτεινε τις διαπραγματεύσεις με τα κόμματα σε μια προσπάθεια σχηματισμού νέας κυβέρνησης μετά τις εκλογές του Μαρτίου.

Η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, που ελήφθη στις αρχές Μαΐου από τον Πρόεδρο Reuven Rivlin, διαρκεί έως την Τετάρτη 2 Ιουνίου στις 11.59 μ.μ. τοπική ώρα (20.59 GMT).

Ανατέθηκε στον επικεφαλής του κεντρώου σχηματισμού Yesh Atid («Υπάρχει ένα μέλλον»), τον Lapid να σχηματίσει κυβέρνηση μετά την αποτυχία του απερχόμενου πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο οποίος αντιμετωπίζει δίκη για διαφθορά σε μια σειρά υποθέσεων..

Μετά από εβδομάδες που σημαδεύτηκαν από τον πόλεμο 11 ημερών μεταξύ Παλαιστίνης και του ισραηλινού στρατού, των εντάσεων στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και των συγκρούσεων, ακόμη και των ταραχών, σε Ιουδαοαραβικές πόλεις του Ισραήλ, επανέρχεται η ιδέα της «κυβέρνησης εθνικής ενότητας» πίσω στο προσκήνιο.

“Ήρθε η ώρα για μια νέα κυβέρνηση (…) Αυτή είναι μια ιστορική ευκαιρία για την κατάρρευση των εμποδίων που χωρίζουν την ισραηλινή κοινωνία, για την ένωση θρησκευτικών και κοσμικών, αριστερών, δεξιών και κεντρικών”, τόνισε ο κ. Lapid, αναλαμβάνοντας την εντολή τον Μάιο.
Για να επιτύχει μια τέτοια κυβέρνηση ενότητας, ο κ. Lapid πρέπει στην πραγματικότητα να συγκεντρώσει 61 βουλευτές από τους 120 στο Knesset, το ισραηλινό κοινοβούλιο.
Στηρίζεται στην υποστήριξη της αριστεράς, του κέντρου και των δύο δεξιών κομμάτων, συνολικού αριθμού 51 βουλευτών, εξ ου και το τελευταίο σπριντ για να προσπαθήσει να πείσει το ριζοσπαστικό δεξιό κόμμα Yamina του Naftali Bennett (7 έδρες) και τους Άραβες βουλευτές προς υποστήριξη.

Το Camp Bennett έγινε την Κυριακή.

Lapid και Bennett δείχνουν την πόρτα εξόδου στον Benjamin Netanyahu στην εξουσία για 15 χρόνια.

Ο Naftali Bennett εντάσσεται στον αντι-Νετανιάχου συνασπισμό ήταν η τελευταία εκρεμμότητα.
Μετά από τέσσερις εκλογές σε λιγότερο από δύο χρόνια η αντιπολίτευση κατορθώνει την εκπαραθύρωσή του…

“Ο Νετανιάχου βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση … ” δήλωσε η κυρία Talshir.

“Ο Νετανιάχου προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τη στρατιωτική κλιμάκωση” με τη Χαμάς για να υπονομεύσει την ιδέα της “αλλαγής κυβέρνησης” που υποστηρίζεται από Άραβες βουλευτές και “άσκησε τεράστια πίεση στον Ναφτάλι Μπενέτ για να ενταχθεί στο στρατόπεδο της δεξιάς”, η αναλύτρια Ντάλια Σέιντλιν είπε στο AFP.

Αλλά “ο Naftali Bennett έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο Νετανιάχου είναι στην εξουσία για πάρα πολύ καιρό και αποσπάται από τις νομικές του αντιπαραθέσεις” είπε..

ΕΠΕΣΕ Ο ΠΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΗΣ!!!Το Ισραήλ αποβάλει το ”σωτήρα” του Τέλος Εποχής..μήνυμα με πολλούς αποδέκτες.

Στη φωτογραφία παραλία του Τελ Αβίβ καθώς άνοιξε η θερινή σεζόν με σεζλόνγκ μόνο για εμβολιασμένους βέβαια μετά την κατακραυγή αποσύρθηκαν ..,.κι αυτά τον έφαγαν…

dimpenews.com

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ