Επιστήμονες βρήκαν αντισώματα που μπλοκάρουν την εξάπλωση του κορονοϊού

0
7
sputniknews.gr

Γερμανοί ερευνητές εντόπισαν αντισώματα που μπλοκάρουν την εξάπλωση του κορονοϊού στα κύτταρα και επιχειρούν να βρουν μια δυνητικά κατάλληλη αγωγή για ασθενείς με σοβαρή μορφή της νόσου COVID-19.

Ελπιδοφόρα είναι η ανακάλυψη Γερμανών επιστημόνων, οι οποίοι βρήκαν αντισώματα που μπλοκάρουν την εξάπλωση του κορονοϊού στα κύτταρα, παρέχοντας μια ασπίδα προστασίας σε ασθενείς που είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Ο ιολόγος, Λούκα Τσίτσιν-Σάιν, δήλωσε το εξής:

«Πρόκειται σαφώς για μια σημαντική ανακάλυψη που δείχνει ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο για την ανάπτυξη ενός φαρμάκου κατά της νόσου COVID-19. Σε επαναλαμβανόμενα πειράματα καταφέραμε να δείξουμε ότι αυτό το αποτέλεσμα είναι βιώσιμο».

Ο ερευνητής και η ομάδα του ανέλυσαν 6.000 διαφορετικά ανθρώπινα αντισώματα και βρήκαν περισσότερα από 750 που προσδένονται στον κορονοϊό και τον αποτρέπουν από το να εξαπλωθεί περαιτέρω.

Τα αντισώματα υποβάλλονται -επί του παρόντος- σε πρόσθετες δοκιμές σε κυτταρικές καλλιέργειες για να μειώσουν τον αριθμό τους με σκοπό να βρουν τα πιο αποτελεσματικά στην παρεμπόδιση της μόλυνσης.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Επιστημών της Κάτω Σαξονίας, Μπιορν Τούμλερ, ανέφερε:

«Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος για αυτή τη μεγάλη επιτυχία των ερευνητικών ιδρυμάτων στην Κάτω Σαξονία, η οποία δίνει ελπίδα για καλύτερα θεραπευτικά αποτελέσματα με τη νόσο του COVID-19».

Οι επιστήμονες δεν παράγουν ούτε εμβόλιο ούτε θεραπεία, αλλά μια πιθανώς εξαιρετικά αποτελεσματική αγωγή για ασθενείς με σοβαρή μορφή του κορονοϊού, που βασίζεται στην αρχή της «λεγόμενης παθητικής ανοσοποίησης», σύμφωνα με τον Στέφαν Ντίμπελ από το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μπραουνσβάιγκ.

Η ομάδα, που συνεργάστηκε με την εταιρεία βιοτεχνολογίας Yumab, ελπίζει να αρχίσει κλινικές δοκιμές το φθινόπωρο.

 

 

sputniknews.gr

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ