Ευρωεκλογές: Η άκρα δεξιά να ευχαριστήσει την «αριστερά της σαμπάνιας»

0
16
Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στη Μεγάλη Βρετανία, όπου ο ακροδεξιός Νάιτζελ Φάρατζ σάρωσε τις παραδοσιακές πολιτικές δυνάμεις με το κόμμα του Brexit, συμβολίζει το έγκλημα που πραγματοποίησε η φιλο-ΕΕ σε αρκετές χώρες της Ευρώπης.
Τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι το Brexit του Φάρατζ θα συγκεντρώσει τα υψηλότερα ποσοστά που έχει γνωρίζει βρετανικός πολιτικός σχηματισμός σε ευρωεκλογές από το 1994.
Με το δημοψήφισμα οι Βρετανοί ζήτησαν με σαφήνεια την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Παρά τα εθνικιστικά στοιχεία που έπαιξαν σημαντικό ρόλο σε αυτό το αποτέλεσμα, η ψήφος ήταν στη βάση της ταξική. Η πλειονότητα του πληθυσμού, σε μια χώρα που γνωρίζει καθημερινά σημάδια ακραίας φτώχειας,  καταδίκασε τα νεοφιλελεύθερα χαρακτηριστικά που εκπροσωπεί η ΕΕ.
Η φιλελεύθερη αριστερά του Λονδίνου, όμως, αμφισβήτησε τη λαϊκή εντολή με ακραία αντιδημοκρατικές απόψεις. Στη ρητορική τους ήταν εμφανή στοιχεία που θα περίμενε να ακούσει κανείς από την αριστοκρατία προηγούμενων αιώνων (ο λαός δεν διαθέτει την ικανότητα να καταλάβει το διακύβευμα των εκλογών) και έφταναν μέχρι θεωρίες συνωμοσίας που παραπέμπουν στους οπαδούς της επίπεδης Γης (οι Ρώσοι αλλοίωσαν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος) κτλ.
Είναι φαινομενικά παράδοξο αλλά τα καλύτερα μορφωμένα στρώματα της κοσμοπολίτικης Βρετανίας αποτέλεσαν τις πιο αντιδραστικές και σκοταδιστικές δυνάμεις σε αυτή τη διαδικασία.
Κάτω από ασφυκτικές (ομολογουμένως) πιέσεις, ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, υπέκυψε στα πιο ακραία νεοφιλελεύθερα στελέχη του κόμματός του δίνοντας το πράσινο φως για τη διενέργεια δεύτερου δημοψηφίσματος – μια ακραία μορφή αμφισβήτησης της ίδιας της δημοκρατίας.
Το αποτέλεσμα ήταν η δεξιά πτέρυγα του κόμματος να στέλνει τους υποστηρικτές της σε άλλα κόμματα, που θα εξέφραζαν καλύτερα το στρατόπεδο του Remain ενώ η αριστερή πτέρυγα να φυλλορροεί, καθώς δεν εξέφραζε την ψήφο διαμαρτυρίας του Brexit.
Πρέπει να το πούμε καθαρά. Η άνοδος της άκρας δεξιάς στη Βρετανία οφείλεται στα αυτοαποκαλούμενα προοδευτικά, μεσαία και ανώτερα στρώματα κατοίκων του Λονδίνου τα οποία έχουν συνδέσει τις τσέπες του με τις Βρυξέλλες και τα οποία αμφισβήτησαν με τον πιο χυδαίο τρόπο τη βούληση της πλειονότητας του Βρετανικού λαού.
Είναι επικίνδυνοι και θα πληρώσουμε όλοι την αντιδημοκρατική τους αυθάδεια.
Άρης Χατζηστεφάνου 
πηγή: info-war.gr

iskra.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ