ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ – Η ΕΕ ΥΠΕΚΦΕΥΓΕΙ ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ

0
40

Η ΕΕ υπεκφεύγει στο αίτημα του ΚΚΕ για κατάθεση των συμβολαίων για τα εμβόλια με τους φαρμακευτικούς ομίλους.

Υπεκφεύγει η ΕΕ στο αίτημα της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για κατάθεση των συμβολαίων για τα εμβόλια με τους φαρμακευτικούς ομίλους.

Παράταση 15 ακόμα ημερών ζητά η Διεύθυνση Υγείας της Κομισιόν για να απαντήσει στο αίτημα της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ να γνωστοποιήσει τα έγγραφα των συμβολαίων που έχει συνάψει η ΕΕ  με τους φαρμακευτικούς ομίλους με τους όρους και τις δεσμεύσεις των συμφωνιών. Στην επιστολή της επικαλείται ότι χρειάζεται «χρόνο για εσωτερικές διαβουλεύσεις και μια διεξοδική ανάλυση του αιτήματος». Μεταθέτει δε την απάντηση της για τις 12 Ιανουαρίου.

Η στάση αυτή της Κομισιόν γεννά σοβαρά ερωτηματικά, πολύ περισσότερο που αυτή η χρονική μετάθεση σημαίνει ότι θα έχουν μεσολαβήσει οι εγκρίσεις των εμβολίων από τα κράτη μέλη και θα έχει ξεκινήσει κι η χορήγηση του, με βάση τις ως τώρα ανακοινώσεις των κυβερνήσεων της ΕΕ.

Το αίτημα του ΚΚΕ είναι ξεκάθαρο: να δοθούν αμέσως τα συμβόλαια των συμφωνιών ΕΕ – φαρμακοβιομηχανιών γιατί  είναι  ανάγκη οι λαοί να γνωρίζουν όλη την αλήθεια για τη διασφάλιση της υγείας τους και για το τί συμφωνίες κλείνονται με τα δικά τους λεφτά που είναι πάνω από κάθε εμπορικό απόρρητο.

 

www.europarl.europa.eu

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ