Ευρωκοινοβούλιο: Κόντρα στη ΝΔ για την ψήφο στον Παπαδημούλη – Η απάντηση της Βόζεμπεργκ (tweets)

0
5

Ψίθυρο έχει προκαλέσει εδώ και μέρες η ψήφος των Νεοδημοκρατών Ευρωβουλευτών στον Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος ήταν υποψήφιος Αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ του ΕΛΚ, είχε δώσει το σήμα να μην ψηφιστεί ο Δημήτρης Παπαδημούλης. Θεωρώντας τον «ακραία δύναμη» της Ευρωομάδας της Αριστεράς.

Σύμφωνα με το news247.gr ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ζήτησε από τους ευρωβουλευτές της ΝΔ να υπερψηφίσουν την υποψηφιότητα Παπαδημούλη, παρά την αντίθετη γραμμή του ΕΛΚ. Στη συνεδρίαση της Ομάδας της ΝΔ αντιρρήσεις φέρεται να έφερε η Άννα Ασημακοπούλου, στο τέλος όμως-και σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες- φέρεται να είπε πως τελικά θα δώσει θετική ψήφο.

Υπέρ του Δ. Παπαδημούλη ψήφισε και ο Νίκος Ανδρουλάκης, που εδώ και καιρό έχει ταχθεί υπέρ της συμμαχίας σοσιαλιστών, πράσινων, φιλελεύθερων και αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο, προοίμιο ίσως για τη στάση που θα κρατήσει στη χώρα μας στις επικείμενες διεργασίες στο Κίνημα Αλλαγής.

Με ανάρτησή της η ευρωβουλευτής Ελίζα Βόζενμπεργκ διαψεύδει ότι δόθηκε «γραμμή» από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Ερώτημα παραμένει εάν οι γαλάζιοι ευρωβουλευτές ψήφισαν αυθόρμητα τον Δημήτρη Παπαδημούλη.

 

topontiki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ