Ευρωπαϊκές διαστάσεις στην κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης με φόντο το Σκοπιανό

0
4
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Την ώρα που ο πρωθυπουργός είχε κρίσιμες διαδοχικές συναντήσεις στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, η πολιτική διαμάχη μεταξύ κυβέρνησης – Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κορυφωνόταν.

Το Μαξίμου χαρακτήρισε τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη ανεύθυνη και καιροσκοπική «μη στάση» σχετικά με το ονοματολογικό της πΓΔΜ, «προκειμένου να «χαϊδέψει» την ακροδεξιά εθνικιστική πτέρυγα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης». Με αφορμή τις δηλώσεις του ηγέτη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που έκανε λόγο για  «παράθυρο ευκαιρίας για την επίλυση του ζητήματος» για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, το Μαξίμου σχολίαζε πως αναμένει με ενδιαφέρον ένα ακόμα βήμα προς την αυτογελοιοποίηση της ΝΔ.

Η πολιτική κόντρα πήρε γρήγορα «ευρωπαϊκές» διαστάσεις με τον μεν Βέμπερ να εκφράζει την πλήρη εμπιστοσύνη του στη ΝΔ και στον κ. Μητσοτάκη και παράλληλα να καλεί τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει τη θέση του στο θέμα του ονόματος της πΓΔΜ και να βάλει τάξη στον  κυβερνητικό του συνασπισμό, τον δε Πιτέλα να επιτίθεται σε Βέμπερ και Μητσοτάκη λέγοντας ότι είναι «ανεύθυνο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Μάνφρεντ Βέμπερ να εργάζονται για τη διαίρεση στην Ευρώπη, αντί για την πρόοδο και τη συμφιλίωση».

Tη σκυτάλη πήρε η Σκα Κέλλερ, των Πρασίνων, η οποία (επίσης στα ελληνικα) ρώτησε τον Βέμπερ αν είναι υπέρ ή κατά μιας λύσης στο Σκοπιανό.

Σύσκεψη για τα επόμενα βήμα

Με την επιστροφή του πρωθυπουργού στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη ώστε να ληφθούν αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις, τόσο για το ονοματολογικό της πΓΔΜ όσο και για την ελληνική οικονομία.

Όπως είχε δεσμευθεί ο κ. Τσίπρας, εφόσον είχε απτές δεσμεύσεις από την πλευρά των Σκοπίων, θα προέβαινε σε πρωτοβουλίες για την ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, των πολιτικών κομμάτων και της κοινής γνώμης.

ΠΗΓΗ: cnn.gr – Έλενα Καραμαγκάλη

Νίκος Σίμος

Νίκος Σίμος

Ρήξη - ανατροπή σε ότι μας κρατάει πίσω και μας χαρακτηρίζει σταθερό απότοκο της Οθωμανικής δουλείας
Νίκος Σίμος
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here