Ζάεφ: Δεν έχω αποδείξεις για ρωσική εμπλοκή στο δημοψήφισμα

0
2
O πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ (Φωτογραφία: ΑΡ)

Κρατώντας προφανώς τις ισορροπίες με τη Μόσχα ο Ζόραν Ζάεφ υποστήριξε ότι δεν έχει στοιχεία για ρωσική ανάμειξη στη χώρα του ενόψει του δημοψηφίσματος, λίγες ώρες μετά τις σχετικές καταγγελίες του Αμερικανού υπουργού Άμυνας, Μάτις.

«Δεν έχω αποδείξεις καμιάς ρωσικής επιρροής. Η Ρωσική Ομοσπονδία είναι φίλη της “Μακεδονίας” και δεν έχει τίποτε κατά της ενσωμάτωσής της στην ΕΕ. Ωστόσο, είναι κατά της ένταξής μας στο ΝΑΤΟ. Και το λένε πολύ ξεκάθαρα», τόνισε απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων στη διάρκεια συνεδρίου αφιερωμένου στην ελευθερία των ΜΜΕ στα δυτικά Βαλκάνια.

Και πρόσθεσε: «Προσπαθούμε να τους εξηγήσουμε [στη Ρωσία] ότι για εμάς δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική από την πλήρη ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Θέλουμε να οικοδομήσουμε δεσμούς φιλίας με όλες τις χώρας και τη Ρωσική Ομοσπονδία, επειδή πιστεύω πως ο,τιδήποτε εξηγεί τη φιλία στην “Μακεδονία” θα γίνει κατανοητό από τους φίλους μας στη Ρωσία, επειδή οι πολίτες μας θα παραμείνουν προσηλωμένοι σ’ αυτόν τον προσανατολισμό».

Επεσήμανε δε ότι γνωρίζει τις πληροφορίες περί διαδικτυακών προφίλ που διαδίδουν ψευδή νέα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα παραδοσιακά ΜΜΕ, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα βρεθούν οι σχετικές λεπτομέρειες, αν και δεν κατονόμασε συγκεκριμένες χώρες πίσω από την εκστρατεία παραπληροφόρησης.

 

 iefimerida.gr 

Νίκος Σίμος

Ρήξη - ανατροπή σε ότι μας κρατάει πίσω και μας χαρακτηρίζει σταθερό απότοκο της Οθωμανικής δουλείας
Νίκος Σίμος
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ