«Ηλίθιο» και «αφελή» χαρακτήρισε η κυβέρνηση Τραμπ τον κυβερνήτη του αεροπλανοφόρου «Ρούσβελτ» επειδή αποκάλυψε ότι οι ναύτες του είχαν κορωνοϊό

0
11

Ο Μπρετ Κρόζιερ ήταν μέχρι πριν από λίγες ημέρες ο κυβερνήτης του αεροπλανοφόρου Ρούσβελτ, του πιο σύγχρονου και καλύτερα εξοπλισμένου αεροπλανοφόρου στον κόσμο. Μάλιστα ο Κρόζιερ επειδή είχε το θάρρος να μιλήσει και να πει ότι πολλοί ναύτες του έχουν νοσήσει από τον κορωνοϊό, εκτός από το ξήλωμα, εισέπραξε και τη χλεύη από τους πολιτικούς του ανωτέρους και τον Ντόναλντ  Τραμπ.


Μάλιστα ο αναπληρωτής γραμματέας του Ναυτικού, Thomas Modly, χαρακτήρισε το κυβερνήτη ως αφελή και ανόητο και όλα αυτά επειδή διαμαρτυρήθηκε στον Τραμπ πως πολλοί ναύτες του είναι άρρωστοι από κορωνοϊό και πως ίσως να χρειαστεί το πλοίο να μπει για λίγο καιρό σε ακινησία. Επίσης, ο κυβερνήτης κατηγορήθηκε ότι προκάλεσε «αναίτιο συναγερμό και αναστάτωση» σε εκατοντάδες οικογένειες ναυτών.


Αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Οι χιλιάδες ναύτες του πλοίου που έχουν σαν ήρωα τον Κρόζιερ, άρχισαν να διαμαρτύρονται, ενώ το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις και στα μέσα ενημέρωσης.


Ο Modly αναγκάστηκε να ανασκευάσει τη δήλωση του και είπε: «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη για τα πρόσφατα σχόλιά μου από το πλήρωμα του Ρούσβελτ. Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής, δεν νομίζω ότι ο καπετάνιος Κρόζιερ είναι αφελής ή ηλίθιος. Πάντα πίστευα ακριβώς το αντίθετο.»

topontiki.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ