Η ανατροπή έρχεται σπο τους νέους σκληρούς πυρήνες!

0
11

Γράφει ο Νίκος Σωκιανός*

Στο νέο του βιβλίο «Ταυτότητα» παρουσιάζει ο φιλόσοφος καθηγητής του Στανφορτ, Φ. #Φουκουγιάμα τις σκέψεις και τις προβλέψεις του περί Ταυτότητας.

Το «γνώθι σαυτόν», αναλαμπαδιάζει και δημιουργεί νέες καταστάσεις: Μικρές ομάδες που δεν μπαίνουν στα οργανωμένα καλούπια των καθιερωμένων και κατεστημένων κομμάτων. Έχουν μέσα τους μείγμα εκρηκτικό και την δύναμη να ανατινάξουν την δημοκρατία που δεν τους εκφράζει και δεν τους εκπροσωπεί πλέον επαρκώς.

Ο Φουκουγιάμα δεν είναι κανένας τυχαίος: είχε προβλεψει την διάλυση του υπαρκτού κομμουνιστικού μπλοκ ΠΡΙΝ αυτή παρουσιαστεί εξ ολοκλήρου στην ιστορία.

Το βιβλίο του Φ. κλείνει με την πρόταση:
*Η «ταυτότητα» μπορεί να γίνει όχημα της ενότητας αλλά και της διάσπασης*.

Εδώ ανοίγεται διάπλατα πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης για την Ελλάδα και για το μέλλον των κομμάτων.

Συγκεκριμένα :

Η κατανόηση των συμφερόντων των γειτόνων αλλά και των μειονοτήτων από το ΣΥΡΙΖΑ, το πνεύμα της άλωσης των όρων της πατρίδας, της οικογένειας αλλά και της θρησκείας, οδηγεί σε σκληρή συσπείρωση και σε συγκρούσεις μέσα από τις οποίες οι αριστερόφρονες διεθνιστικές αλλά και οι φιλελεύθερες αντιλήψεις μοιάζουν πλέον με αραχνιασμένα κατάλοιπα.

Σε αυτήν την ιστορική ανατροπή που εφερε τον #Τραμπ στην ηγεσία των ΗΠΑ οδήγησε η ταυτότητα των πολλών, που δεν ήταν ούτε διανοούμενοι αλλά ούτε χαζοί! Βρήκαν έδραση και λόγο στον περίεργο δισεκατομμυριούχο και τα έχωσαν στο κατεστημένο.

Στην Ελλάδα θα μπορούσε ο #Καμμένος να εκμεταλλευτεί το ανάλογο ρεύμα, αν έφευγε από την κυβέρνηση ΠΡΙΝ υπογραφεί η συνθήκη των Πρεσπών. Τελικά προτίμησε την καρέκλα η ήλπιζε πως θα σταματήσει το θέμα της Μακεδονίας στη Βουλή της #FYROM. Απέτυχε και κλαψουρίζει!

Ο Μητσοτάκης κινήθηκε διαβασμένος ανάμεσα στις συμπληγάδες του παρελθόντος.

Πρόγνωση:
Οσο και να τον στηρίξει η #Μέρκελ τον #Τσίπρα, θα υποστεί διψήφια πανωλεθρία!

Η ίδια η Μερκελ αποτελεί ήδη βαρίδι για το κόμμα της, που σήμερα συνεδριάζει για θέματα στρατηγικής χωρίς αυτή να συμμετέχει.

 

*Το παρόν δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στην σελίδα του κ Σωκιανού στο Facebook

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ