Η Απόλυτη “Αναστοχαστική” Επιβεβαίωση: Οι 12 μεγαλύτερες οικονομίες στον κόσμο και οι ανατροπές που έρχονται

0
25

#

Οι 12 μεγαλύτερες οικονομίες στον κόσμο και οι ανατροπές που έρχονται

Η Κίνα έχει ήδη ξεπεράσει τις ΗΠΑ και σύντομα δεν θα ναι η μόνη. Ποια χώρα αφήνει πίσω της Γερμανία.

Τα τρέχοντα στοιχεία για το ΑΕΠ των χωρών, προσαρμοσμένα ανάλογα με την αγοραστική δύναμη και το κόστος ζωής, δείχνουν πως η Κίνα είναι η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο για το 2018 με 25,2 τρις δολάρια.

Η κινεζική οικονομία, βάσει των εκτιμήσεων του ΔΝΤ, αναμένεται να ενισχυθεί κατά 6,3% το 2019 (ποσοστό που θεωρείται μικρό) και οι δεύτερες στην κατάταξη ΗΠΑ, με τα σχεδόν 20,5 τρις αναμένεται να ενισχυθούν κατά μόλις 2,3%.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η Ινδία με τα 19,8 τρις δολάρια η οποία αναμένεται να παρουσιάσει το μεγαλύτερο ποσοστό ενίσχυσης δηλαδή κατά 7,3%.

Στο μεταξύ οι οικονομίες ευρωπαϊκών χωρών αν και συμπεριλαμβάνονται στην 12αδα, παρουσιάζουν πολύ χαμηλό ΑΕΠ που κυμαίνεται από σχεδόν 2,5τρις δολάρια η Ιταλία έως 4,8 τρις δολάρια στην περίπτωση της Γερμανίας ενώ η προβλεπόμενη αύξηση δεν αναμένεται σε καμία από αυτές να είναι μεγαλύτερη από 1,3% όπως φαίνεται και στο infographic του Statista.

Σύμφωνα δε με τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ, Κίνα και ΗΠΑ θα παραμείνουν στην κορυφή έως και το 2024 ενώ η 7η σήμερα Ινδονησία θα ξεπεράσει την Γερμανία (που έρχεται 5η). Ακόμη μεγαλύτερη ανατροπή όμως φέρνει η πρόβλεψη του Ταμείου πως μέχρι το 2030 η Ινδία θα έχει ξεπεράσει τις ΗΠΑ και θα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον πλανήτη.

 You will find more infographics at Statista

 

 

βραδυνή.eu

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ