Η Γερμανία δαπάνησε ποσό ρεκόρ 23 εκατ. ευρώ για πρόσφυγες και μετανάστες το 2018

0
7

Από το ποσό αυτό, δαπανήθηκαν 7,9 δισ. ευρώ για τη λήψη μέτρων προκειμένου να αποτραπεί η είσοδος στην ΕΕ περισσότερων μεταναστών, μέσα από τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στις χώρες καταγωγής τους.

Σε ποσό ρεκόρ 23 εκατ. ευρώ ανέρχονται τα κονδύλια που δαπάνησε η Γερμανία το 2018 για να ενσωματώσει πάνω από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες και να καταπολεμήσει τα αίτια της μετανάστευσης σε χώρες του εξωτερικού, σύμφωνα με κυβερνητική έκθεση.

Περιγράφοντας την περίσταση ως «έκτακτη», η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελάνοιξε την πόρτα της Γερμανίας σε πάνω από ένα εκατομμύριο μετανάστες το 2015, στην κορύφωση της προσφυγικής κρίσης.

Παρόλο που οι αφίξεις μειώθηκαν αισθητά από τότε, δεν ακολούθησαν πτωτική πορεία και οι δαπάνες της γερμανικής κυβέρνησης.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δαπάνησε 23 δισ. ευρώ για την ένταξη αυτών των μεταναστών στη Γερμανία και προκειμένου να κρατήσει στις χώρες τους εκείνους που ευελπιστούσαν τα ταξιδέψουν στην ΕΕ, σύμφωνα με έκθεση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών την οποία επικαλείται το Reuters.

Οι δαπάνες αυξήθηκαν κατά σχεδόν 11% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Από το ποσό αυτό, δαπανήθηκαν 7,9 δισ. ευρώ για τη λήψη μέτρων προκειμένου να αποτραπεί η είσοδος περισσότερων μεταναστών στην ΕΕ, μέσα από τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στις χώρες καταγωγής τους.

Αν και η κ. Μέρκελ έχει υπερασπιστεί την πολιτική «ανοιχτών συνόρων», η κυβέρνηση της δαπάνησε 16% περισσότερα κονδύλια σε σύγκριση με το 2017.

Το υπουργικό συμβούλιο της κ. Μέρκελ αναμένεται να συζητήσει για το κόστος ενσωμάτωσης την Τετάρτη.

Σε ομιλία της στο Βερολίνο την περασμένη εβδομάδα, η κ. Μέρκελ είπε σε πλήθος μεταναστών ότι «η χώρα μας πρέπει να είναι χώρα μετανάστευσης και ένταξης».

Η σταθερή στάση της κ. Μέρκελ υπέρ της μετανάστευσης έχει προκαλέσει την αντίδραση της γερμανικής ακροδεξιάς, συμπεριλαμβανομένου του κόμματος AfD, το οποίο τέσσερα χρόνια μετά την ίδρυσή του έγινε το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα στο γερμανικό κοινοβούλιο το 2017.

«Πρόκειται για ένα δαπανηρό πάρτι υποδοχής σε βάρος των πολιτών», δήλωσε η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του AfD, Άλις Βάιντελ.

 

sputniknews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ