Η θάλασσα βάφτηκε κόκκινη – Στα νησιά Φερόε δολοφονούν δεκάδες φάλαινες στις ακτές (Photos/Video)

0
10

Ο πολύς κόσμος έμαθε τα νησιά Φερόε πριν λίγα χρόνια όταν αντιμετώπισαν την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της χώρας μας. Και όμως τα νησιά Φερόε, μια τελίτσα στον χάρτη στον Ατλαντικό, είναι χρόνια γνωστά για τις δολοφονίες φαλαινών στις ακτές τους από τους κάτοικους ψαράδες.

Και δεν είναι απλά δολοφονία είναι γενοκτονία, αφού οι φάλαινες εκτελούνται κατά δεκάδες και το νερό του Ατλαντικού βάφεται κόκκινο. Οι ίδιοι οι κάτοικοι λένε ότι πρόκειται για ένα πανάρχαιο έθιμο που έχει τις ρίζες του στους προγόνους τους, αυτό όμως δε σημαίνει κάτι.

Κατά τη διάρκεια της σφαγής στο λιμάνι συγκεντρώνεται κόσμος, ακόμη και μικρά παιδιά που βλέπουν τις φάλαινες να σφαγιάζονται και να ψυχορραγούν. Μέχρι και σέλφι χαμογελαστοί τραβάνε.

Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι είναι οι παραδόσεις των κατοίκων και δύσκολα θα μπει τέλος σε αυτή τη σφαγή. Και πράγματι οι κάτοικοι των Φερόε από παλιά έσφαζαν κάθε χρόνο φάλαινες το καλοκαίρι προκειμένου να πάρουν κρέας, και λίπος για να τα καταφέρουν το χειμώνα. Όμως το συγκεκριμένο έθιμο είναι η 10η φορά που γίνεται μέσα στο 2019 και προφανώς δεν έχει καμία σχέση με τις παραδόσεις. Ήδη από την αρχή του χρόνου αυτές τις 10 φορές έχουν σφαγιαστεί 536 φάλαινες

 

topontiki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ