Η Κίνα αντικρούει τις κατηγορίες των ΗΠΑ για την προστασία του περιβάλλοντος

0
4

Ο Γουάνγκ Γουένμπιν, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας αντέκρουσε τη Δευτέρα τις κατηγορίες από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ σχετικά με το περιβάλλον, λέγοντας ότι πρόκειται για άλλη μια φάρσα κατά της Κίνας που ανέβασαν οι Ηνωμένες Πολιτείες για πολιτικούς σκοπούς.

Απαντώντας στις κατηγορίες των ΗΠΑ για τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου της Κίνας, την εμπορία άγριων ζώων και την θαλάσσια ρύπανση, ο εκπρόσωπος δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι το λεγόμενο «ενημερωτικό δελτίο» δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια λίστα με καθαρά ψέματα.

Τα επιτεύγματα της Κίνας στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής αναγνωρίζονται ευρέως. Μέχρι το τέλος του 2019, οι εκπομπές CO2 της Κίνας ανά μονάδα του ΑΕΠ μειώθηκαν κατά 48,1% σε σύγκριση με εκείνες το 2005 και το μερίδιο των μη ορυκτών καυσίμων έφτασε το 15,3%, εκπληρώνοντας τους στόχους δράσης για το κλίμα του 2020 νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα, επισήμανε ο Γουάνγκ.

Οι νέες αναδασώσεις στην Κίνα αντιπροσωπεύουν το 25% του παγκόσμιου συνόλου και πάνω από το 50% των οχημάτων νέας ενέργειας στον κόσμο βρίσκονται στην Κίνα, δήλωσε ο Γουάνγκ.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι η Κίνα ανακοίνωσε ότι θα ενισχύσει τους εθνικά καθορισμένους στόχους συνεισφοράς και θα αγωνιστεί να κορυφωθούν οι εκπομπές CO2 πριν από το 2030 και η ουδετερότητα του άνθρακα πριν από το 2060.

Σημειώνοντας ότι η Κίνα είναι μια από τις χώρες που έχουν την πιο αυστηρή νομοθεσία και επιβολή του νόμου για την προστασία της άγριας ζωής, ο Γουάνγκ τόνισε ότι η Κίνα συνέβαλε σημαντικά στους παγκόσμιους δασικούς πόρους, στα βιώσιμα δασικά προϊόντα και το εμπόριο. «Μέχρι το τέλος του 2020, η Κίνα θα επιτύχει βασικά το στόχο της μηδενικής εισαγωγής στερεών αποβλήτων.»

Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο γνωρίζουν ξεκάθαρα ποιος ενεργεί και συνεισφέρει, και ποιος είναι όλο λόγια και δημιουργεί χάος, είπε ο Γουάνγκ.

Το γεγονός είναι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο μεγαλύτερος δράστης που βλάπτει τη διεθνή περιβαλλοντική συνεργασία και οι ίδιες οι Ηνωμένες Πολιτείες αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για το παγκόσμιο περιβάλλον, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Πρόσθεσε ότι, «προτρέπουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες να σταματήσουν την πολιτική χειραγώγηση και συκοφαντία και να συμβάλουν πραγματικά στην προστασία του παγκόσμιου περιβάλλοντος αντί να προκαλούν προβλήματα».

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ