Η Κίνα θα εκτοξεύσει διαστημόπλοιο προς τον Άρη αυτό το καλοκαίρι

0
6
sputniknews.gr

Τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο θα γίνει η εκτόξευση διαστημοπλοίου προς τον πλανήτη Άρη από την Κίνα αυτό το καλοκαίρι.

Την πρώτη αποστολή προς τον πλανήτη Άρη θα εκτοξεύσει τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο η Κίνα, σύμφωνα με τον διευθυντή της Κινεζικής Εταιρείας Αεροδιαστημικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, Μπάο Γουεϊμίν. Νωρίτερα, το όνομα της αποστολής αποκαλύφθηκε πως θα είναι «Tianwen», το οποίο σημαίνει «Ερωτήσεις στον Παράδεισο».

Το διαστημόπλοιο Tianwen-1 αναμένεται να εκτοξευθεί με τη βοήθεια ενός πυραύλου Long March-5 με σκοπό να φτάσει στον Άρη τον Φεβρουάριο του 2021.

«Μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου αυτής της χρονιάς, θα χρησιμοποιήσουμε τον πύραυλο Long March-5 για να εκτοξεύσουμε το διαστημόπλοιο» δήλωσε σε συνέντευξή του στο δίκτυο CCTV ο Μπάο.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η αποστολή αφορά την τοποθέτηση ενός ανιχνευτή σε τροχιά γύρω από τον Άρη και ακολούθως να προσγειωθεί ένα ρομποτικό όχημα στην επιφάνεια του τέταρτου πλανήτη από τον ήλιο, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει για περίπου 90 αρειανές ημέρες, που αντιστοιχούν σε περίπου τρεις γήινους μήνες.

«Το πρώτο σημαντικό σημείο της αποστολής θα είναι να διασφαλίσουμε πως το διαστημόπλοιο θα παγιδευτεί από το βαρυτικό πεδίο του Άρη. Το επόμενο θα είναι η προσγείωση να πραγματοποιηθεί σε επτά με οκτώ λεπτά» δήλωσε ο Μπάο.

Η Κίνα στη Σελήνη

Τον Ιανουάριο του 2019 η Κίνα έγινε η πρώτη χώρα που κατάφερε να προσγειώσει ρομποτικό όχημα στην αθέατη πλευρά της Σελήνης.

Ο φυσικός δορυφόρος της Γης αποτελεί έναν από τους στόχους του επίδοξου διαστημικού προγράμματος της Κίνας.

Μάλιστα μία από τις αποστολές της είναι η εγκατάσταση ενός διαστημικού σταθμού στη Σελήνη μέχρι το 2022, ο οποίος θα μπορεί να φιλοξενεί από τρεις μέχρι έξι αστροναύτες.

 

sputniknews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ