Η “μόνη δημοκρατία στη Μέση Ανατολή” έχει καλές σχέσεις με τους τρομοκράτες

0
5

Προβοκάτσια της αλ-Κάιντα  πρόφαση για το Ισραήλ  να βομβαρδίσει τη Συρία

Στον -σχεδόν παγκόσμιας συμμετοχής- πόλεμο της Συρίας (που κάποιοι εξακολουθούν να αποκαλούν ‘εμφύλιο’) εκτός από την αμερικανική, σαουδαραβική, γαλλική, βρετανική, καναδική, νορβητική, ιρανική, ρωσική, τουρκική κ.ο.κ. ανάμειξη, δεν λείπει και αυτή του Ισραήλ.

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα από το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας και αναμεταδόθηκε από τα δυτικά “διεθνή Μέσα”, οι «Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF), πραγματοποίησαν επιθέσεις επί δύο συνεχόμενες ημέρες εναντίον θέσεων του συριακού στρατού, απαντώντας σε όλμους που έπεσαν στο (κατεχόμενο και προσαρτημένο από το Ισραήλ) συριακό έδαφος των υψίπεδα του Γκολάν».

Η ισραηλινή στρατιωτική ανακοίνωση ανέφερε πως «αρκετά βλήματα όλμων που εβλήθησαν από τη Συρία, έπληξαν ‘ανοικτή περιοχή’ στα βόρεια υψίπεδα του Γκολάν». Δεν αναφέρθηκαν τραυματίες.

Το Ισραήλ, χαρακτηρίζοντας το επεισόδιο «κατάφορη παραβίαση της κυριαρχίας» του, απέστειλε μαχητικά αεροσκάφη που επιτέθηκαν εναντίον θέσεων του συριακού στρατού, «την πηγή της εκτόξευσης του συριακού πυροβολικού και δύο άρματα μάχης».

Η ανακοίνωση αυτή είχε εκδοθεί την Κυριακή και παρόμοια επίθεση είχαν επίσης πραγματοποιήσει οι ισραηλινές δυνάμεις και το Σάββατο.

Εκείνο που δεν μετέδωσαν όμως τα διεθνή (ανεξάρτητα δήθεν) Μέσα, είναι πως τζιχαντιστές της αλ-Κάιντα επιτέθηκαν εναντίον θέσεων του συριακού στρατού στην περιοχή Madinat al-Baath, περιοχή που βρίσκεται δίπλα στα κατεχόμενα υψίπεδα του Γκολάν.

Η αλ-Κάιντα είχε ζητήσει την ενίσχυση των δυνάμεών της από το Ισραήλ και για να αιτιολογηθεί κάτι τέτοιο, εξαπέλυσε και μερικούς όλμους εναντίον χέρσου εδάφους στα κατεχόμενα υψίπεδα.

Εκτός από την καταστροφή των δύο τανκς σκοτώθηκαν και δύο Σύροι στρατιώτες. Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις ωστόσο κράτησαν τις θέσεις τους, παρά τη συντονισμένη επίθεση των τζιχαντιστών και τον ισραηλινό βομβαρδισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες των αμερικάνικων ιστοσελίδων «Information Clearing House» και «Moon Of Alabama», το Ισραήλ υποστηρίζει τις επιχειρήσεις της αλ-Κάιντα στην περιοχή τουλάχιστον από το 2014.

Και περιθάλπει τους τραυματίες τζιχαντιστές σε ισραηλινά νοσοκομεία:

Αλλά πώς είναι δυνατόν να μεταδοθούν αυτές οι ειδήσεις, όταν μάλιστα οι πληροφορίες πηγάζουν από επίσημες συριακές πηγές «απαγορευτικές» για τα δυτικά ΜΜΕ που υποστηρίζουν τόσο τις ισραηλινές, όσο και τις επιχειρήσεις των υπόλοιπων δυτικών κρατών για τη βίαιη ανατροπή του καθεστώτος Άσαντ.

Η προβοκάτσια των επιθέσεων με όλμους από την αλ-Κάιντα σε κατεχόμενες από το Ισραήλ περιοχές χρονολογείται εδώ και τρία χρόνια, όπως φαίνεται και από έκθεση του Οκτωβρίου 2014 από τους παρατηρητές του ΟΗΕ για την απεμπλοκή (UNDOF), που βρίσκονταν στην περιοχή, προς το Συμβούλιο ασφαλείας.

Αμερικάνικη ομολογία ότι υπάρχει «εμπλοκή» στην προσπάθεια κατοχής της ΝΑ Συρίας

Οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν εγκαταλείψει -προς το παρόν- την προσπάθεια κατοχής της ΝΑ Συρίας και έχουν μπλοκαρισθεί στο Al-Tanf.

Αυτό επισημαίνεται σε πρόσφατη συνέντευξη που δόθηκε από εκπρόσωπο του αμερικάνικου υπουργείου Άμυνας, κατά την οποία παραδέχθηκε την «ήττα του αρχικού σχεδίου».

Πρόκειται για ιστορία που ελάχιστα ήταν γνωστή: Αμερικάνικες ειδικές δυνάμεις είχαν σταλεί κοντά στο μεθοριακό σταθμό al-Tanf, 12 χιλιόμετρα από το τρίγωνο των συνόρων Συρίας-Ιράκ-Ιορδανίας, στο μεγάλης οικονομικής σημασίας δρόμο που ενώνει τη Δαμασκό με τη Βαγδάτη μέσω του al-Tanf.

Όταν οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις κινήθηκαν προς την περιοχή του al-Tanf, αμερικάνικα μαχητικά βομβάρδισαν τις θέσεις τους και μονομερώς είχαν ανακηρύξει την περιοχή «ουδέτερη ζώνη» (δηλαδή υπό αμερικάνικη κατοχή).

Στόχος των αμερικάνικων δυνάμεων ήταν να εμποδίσουν να ενωθούν οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις με τις ιρακινές στην περιοχή του Deir Ezzor κοντά στον Ευφράτη.

Η προπαγάνδα των νεοσυντηρητικών Αμερικάνων και των Σιωνιστών υποστηρίζει πως η εκεί παρουσία των Αμερικάνων στρατιωτών είναι αναγκαία για να εμποδιστεί η προώθηση των δυνάμεων «της αποκαλούμενης Σιιτικής ημισελήνου» που θα συνέδεε το Ιράκ με τη Συρία και το Λίβανο.

Όπως επισημαίνει και άρθρο της «Washingtonpost.com» (21 Μαΐου) με αυτόν τον τρόπο θα ήταν δυνατόν να διακοπεί η υποστήριξη του Ιράν προς τους Χεσμπολά που μάχονται το Ισραήλ κάθε φορά που επιχειρεί εναντίον του Λιβάνου. Επίσης οι Χεσμπολά στηρίζουν το καθεστώς Άσαντ.

Πάντως επισημαίνεται πως ο «διάδρομος της Σιιτικής ημισελήνου» δεν είχε διακοπεί ούτε μετά την κατάληψη του Ιράκ από τις αμερικάνικες δυνάμεις, ούτε από την παρουσία των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Χαλιφάτου- ISIS στην περιοχή.

Στο άρθρο του Josh Rogin στην «Washingtonpost.com» , τονίζεται ότι «παρά τους δισταγμούς του προέδρου Τραμπ για πιο βαθειά ανάμειξη στον εμφύλιο (όπως τον χαρακτηρίζει) πόλεμο της Συρίας, οι ΗΠΑ έχουν βρεθεί μπλεγμένες σε κλιμακούμενη μάχη στα νότια της χώρας και την περασμένη εβδομάδα αμερικάνικες δυνάμεις ενεπλάκησαν σε συγκρούσεις με υποστηριζόμενες από το Ιράν φιλοκυβερνητικών δυνάμεων».

Για να προσθέσει ο συντάκτης του άρθρου: «Αν αδράξει την ευκαιρία ο Τραμπ, θα μπορούσε να δώσει γερό πλήγμα στην ιρανική επιρροή στην περιοχή και να βοηθήσει να σωθεί η Συρία στην διαδικασία που θα ακολουθήσει».

Αλλά πόσο “ανεξάρτητα” είναι τα αμερικάνικα ΜΜΕ φαίνεται κι από το γεγονός ότι ο πολυβραβευμένος ερευνητής δημοσιογράφος,

Seymour Hersh δεν βρήκε αμερικανική εφημερίδανα δημοσιεύσει άρθρο του που καταρρίπτει τις δικαιολογίες της Ουάσινγκτον για την επίθεση με χημικά την οποία επικαλέσθηκαν οι ΗΠΑ για να πραγματοποιήσουν τον βομβαρδισμό με Τόμαχοκ στις 6 Απριλίου στη συριακή στρατιωτική βάση Khan Sheikhoun.

Τελικά το άρθρο φιλοξενήθηκε από την γερμανική Die Welt.

Ο Seymour Hersh, στο άρθρο του στη χθεσινή Die Welt, αποκάλυψε ότι παρά τις περί αντιθέτου πληροφορίες που είχαν παρασχεθεί από τις αμερικάνικες μυστικές υπηρεσίες, η αεροπορική επιδρομή πραγματοποιήθηκε.

Στις 6 Απριλίου ο πρόεδρος Τραμπ είχε διατάξει την πρωινή επιδρομή με πυραύλους Τόμαχοκ εναντίον του στρατιωτικού αεροδρομίου Shayrat στην κεντρική Συρία, σε αντίποινα για εκείνο που υποστήριξε πως ήταν «επίθεση με χημικά που πλήττουν το νευρικό σύστημα» από τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις εναντίον της κατεχόμενης από τους αντικαθεστωτικούς αντάρτες πόλης Khan Sheikhoun πριν δύο ημέρες.

«Ο Τραμπ διέταξε την επίθεση παρά τις προειδοποιήσεις –αποκαλύπτει ο Hersh – των αμερικανικών υπηρεσιών αντικατασκοπίας ότι δεν είχαν βρεθεί στοιχεία ότι οι Σύροι είχαν χρησιμοποιήσει χημικά όπλα».

O Τραμπ επιμένει

“Oι ΗΠΑ διαθέτουν προσδιορισμένες ενδείξεις ότι η συριακή κυβέρνηση προετοιμάζει νέα επίθεση με χημικά όπλα σε βάρος πολιτών”, ανακοίνωσε πως έχει στην διάθεση του ο Λευκός Οίκος, σύμφωνα με επίσημο έγγραφο που έδωσε στη δημοσιότητα, όπως μετέδωσε το Euronews.

Οι πληροφορίες που έχει η Αμερικανική κυβέρνηση καταδεικνύουν ότι το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ έχει προβεί σε ανάλογες κινήσεις με εκείνες που είχαν γίνει πριν την επίθεση με χημικά ακόμη και σε βάρος μικρών παιδιών, που είχε πραγματοποιηθεί στις 4 Απριλίου.

Η ανακοίνωση της Ουάσιγκτον καταλήγει με την προειδοποίηση ότι σε περίπτωση που ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ προχωρήσει σε μαζικές δολοφονίες αμάχων με τη χρήση χημικών «ο ίδιος αλλά και οι ένοπλες δυνάμεις του θα πληρώσουν βαρύ τίμημα».

Κάτι που προϊδεάζει πως θα πρέπει να αναμένεται νέα αμερικανική επιχείρηση που προετοιμάζεται, ενόψει των επιτυχιών των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων εναντίον των μισθοφόρων ανταρτών.

Ρωσική αντίδραση

Η Ρωσία απέρριψε τις απειλές της Ουάσιγκτον εναντίον της συριακής κυβέρνησης που περιέχονται σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου και αναφέρονται σε υποτιθέμενη προετοιμασία χρήσης χημικών όπλων από τις δυνάμεις του προέδρου Άσαντ.

“Δεν έχουμε γνώση οποιασδήποτε πληροροφίας ή απειλής χρήσης χημικών όπλων” δήλωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ σήμερα στους δημοσιογράφους.

Κ Μπετινάκης

(Με πληροφορίες από Die Welt | washingtonpost.com | moonofalabama.org | sputniknews.com | Rt.com informationclearinghouse.info | Euronews)

ΠΗΓΗ:styx.gr

Νίκος Σίμος

Ρήξη και ανατροπή σε ότι μας κρατάει πίσω και μας χαρακτηρίζει σταθερό απότοκο της Οθωμανικής δουλείας
Νίκος Σίμος
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ