Η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι φοβάται ξέσπασμα λαϊκής εξέγερσης

0
42

Το φόβο να υπάρξει κοινωνική έκρηξη ως συνέπεια της συνεχούς πίεσης που υφίστανται οι πολίτες τόσο από τα μέτρα, όσο και από την οικονομική εξαθλίωση, εξέφρασε σήμερα η βουλεύτρια της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ.

Όπως δήλωσε η ίδια μιλώντας σήμερα στο ΣΚΑΪ, «ο κίνδυνος μιας ανεξέλεγκτης έκρηξης του κόσμου είναι μεγαλύτερος και θα πρέπει να συνυπολογιστεί».

«Σήμερα χρειάζεται να αφήσουμε ατμό μέσα από την κατσαρόλα και για την κοινωνία και για την οικονομία» δήλωσε με νόημα η πρώην υπουργός, υπογραμμίζοντας  ότι αυτοί που θα αποφασίσουν και θα κρίνουν για το λιανεμπόριο και έχουν τον τελευταίο λόγο είναι οι επιτροπή των λοιμωξιολόγων, όμως θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους όλα τα δεδομένα.

H αδελφή του πρωθυπουργού της χώρας αναφέρθηκε με ανησυχία στην πιθανότητα λαϊκής εξέγερσης, που όπως καθίσταται λογικό, δυνητικά θα μπορούσε να λειτουργήσει ως αστάθμητος παράγοντας για τη θεσμική επιβίωση της κυβέρνησης που σύμφωνα με τα κατά καιρούς δημοσκοπικά στοιχεία, δεν φαίνεται να απειλείται άμεσα από την αντιπολίτευση.

Όπως όλα δείχνουν, τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος φοβούνται ότι η καλπάζουσα λαϊκή δυσαρέσκεια από την οικονομική εξαθλίωση μπορεί άμεσα να μετουσιωθεί σε παλλαϊκές κινητοποιήσεις.

Σε μία τέτοια περίπτωση, τα μέτρα καταστολής απέναντι στις μαζικές λαϊκές κινητοποιήσεις, θα επιφέρουν δυσβάσταχτο για την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία πολιτικό κόστος, αδύνατον προς διαχείριση.

 

rosa.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ