Η Ουάσιγκτον φέρεται να επιβεβαιώνει την κατάρριψη αμερικανικού drone από το Ιράν

0
3

Η ένταση στην περιοχή του Κόλπου έχει κλιμακωθεί σημαντικά τις τελευταίες ημέρες, με την Ουάσιγκτον να αποστέλλει επιπλέον 1.000 στρατιώτες στη Μέση Ανατολή.

Για κατάρριψη αμερικανικού στρατιωτικού αεροσκάφους, τύπου «MQ-4C Triton», από ιρανικό πύραυλο εδάφους – αέρος, στον διεθνή εναέριο χώρο του Στενού του Ορμούζ, έκανε λόγο η Ουάσιγκτον, μέσω ανώνυμης πηγής, η οποία μίλησε στο πρακτορείο Reuters.

Νωρίτερα, το πρακτορείο ειδήσεων IRNA, επικαλούμενο τους Φρουρούς της Επανάστασης, ισχυρίστηκε ότι η Τεχεράνη κατέρριψε ένα αμερικανικό κατασκοπευτικό drone «Northrop Grumman RQ-4 Global Hawk», ενόσω πετούσε πάνω από την επαρχία Ορμουζγκαν.

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα του IRNA, ο εκπρόσωπος της Κεντρικής Διοίκησης του αμερικανικού στρατού έσπευσε να διευκρινίσει ότι «κανένα drone δεν βρισκόταν πάνω από το ιρανικό έδαφος».

Το αμερικανικό αεροσκάφος, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων, κατερρίφθη μόλις εισήλθε στον ιρανικό εναέριο χώρο, κοντά στην περιοχή «Kouhmobarak».

Η ένταση στην περιοχή του Κόλπου κλιμακώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, μετά από τις αναφορές για επιθέσεις σε δύο πετρελαιοφόρα πλοία, τα οποία έπλεαν στον Κόλπο του Ομάν.

Οι ΗΠΑ και οι περιφερειακοί τους σύμμαχοι, έσπευσαν να επιρρίψουν την ευθύνη στην Τεχεράνη, η οποία απέρριψε τις σχετικές κατηγορίες.

Τη Δευτέρα, παράλληλα, ως συνέχεια των παραπάνω, η Ουάσιγκτονανακοίνωσε την ανάπτυξη 1.000 Αμερικανών στρατιωτών για αμυντικούς σκοπούς, στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, με στόχο την «αντιμετώπιση των εναέριων, θαλάσσιων και επίγειων απειλών».

Το βράδυ της Τετάρτης, το αμερικανικό Πεντάγωνο διευκρίνισε ότι πέραν των 1.000 στρατιωτών, θα αποσταλούν στην περιοχή μία συστοιχία πυραύλων Patriot, αναγνωριστικά αεροσκάφη και drones

 

sputniknews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ