Η πρόταση για φιλικό Grexit,γιατί την έκανε ο Λύκος Σόϊμπλε και πόσο μας συμφέρει

0
10

Πολλά έχουν γραφεί  για την πρόταση του φιλικού Grexit με προσωρινό ή μόνιμο διπλό νόμισμα, με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να το ειρωνεύεται, μιλώντας απαξιωτικά για «χαρτάκια» που δε θα έχουν καμιά αξία. Από δεξιά και αριστερά επιτίθενται στην ίδια πρόταση και σε όποια παρόμοια πρόταση, με το αιτιολογικό ότι πρόκειται για ύπουλο σχέδιο του Βόλφαγκ Σόϊμπλε για να μας καταστρέψει ! Τα κανάλια της διαπλοκής και των θαλασσοδανείων τα έχουν καταφέρει καλά. Μπράβο τους. Επέβαλαν ένα γενικότερο κλίμα ψυχωνευρωτικής και  διανοητικής διαταραχής με επιστέγασμα τον παράλογο ευρωμαζοχισμό.

Κατ’ αρχήν να ξεκαθαρίσουμε τα του Βόλφαγκ Σόϊμπλε. Για να κάνει μια πρόταση ο Γερμανός Λύκος, με την οποία συμφωνούσε  και η Αγκέλα Μέρκελ, υποστηρίζεται ότι, κάτι κακό θα έχει στο νού του για εμάς. Γεγονός είναι ότι, ο νεοφιλελεύθερος Γερμανός εθνικιστής Σόϊμπλε, κάθε άλλο παρά ενδιαφέρεται για την Ελλάδα. Ο κύριος στόχος του ήταν και παραμένει η δημιουργία μιας ισχυρής γερμανικής ευρωζώνης με αυστηρούς κανόνες και υπερτιμημένο νόμισμα, ώστε να υπάρξει η απόλυτη κυριαρχία του Βερολίνου.

Στα σχέδιά αυτά, με τα οποία  συμπλέει και ο Σοσιαλδημοκράτης διάδοχος του Σόϊμπλε στο Υπουργείο οικονομικών, δεν χωράει σήμερα η Ελλάδα. Αν ανατραπούν οι αυστηροί κανόνες της γερμανικής ευρωζώνης για την Ελλάδα, τότε θα πρέπει να κάνει το ίδιο για την Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία και την ίδια τη Γαλλία.

Η Γαλλία του ελάχιστου Φρανσουά Ολάντ, μια σκιά των Ντε Γκώλ, Ντελόρ, Μιτεράν, Ζισκάρ Ντ’ Εσταίν, επέμενε στην αποτροπή του γερμανικού σχεδίου επιδιώκοντας τη χαλάρωση της ευρωζώνης. Την ίδια γραμμή ακολουθεί σήμερα και ο Μακρόν. Για το σκοπό αυτό,  χρησιμοποιούν ως Δούρειο Ίππο την Ελλάδα, η παραμονή της οποίας στο ευρώ εξυπηρετεί τα δικά τους σχέδια. Η στάση της Γαλλίας δε θα είχε σημασία αν στο πλευρό της δεn συντάσσονταν οι ΗΠΑ  οι οποίες επίσης ανησυχούν για την ισχυροποίηση της Γερμανίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε να έχει έχει περισσότερο ανοιχτά αυτιά προς την κατεύθυνση της Ουάσιγκτον και να ακολουθεί τις επιβουλές και εντολές της. Κοντολογίς, ο Μπαράκ Ομπάμα διαμήνυσε στην πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση ότι, σε καμία περίπτωση  να μην επιλέξει το Grexit.  Έτσι εξηγείται η πλήρης υποταγή στο τρίτο και τρισχειρότερο μνημόνιο-ταφόπλακα της xώρας μας. Και το καυτό μάρμαρο το πληρώνουμε εμείς. Όπου μαλώνουν ή έστω διαφωνούν τα βουβάλια, την πληρώνουν τα μυρμήγκια.

Ο Βόλφαγκ Σόϊμπλε και το Βερολίνο γενικότερα επεδίωξε το Grexit για τους ευνόητους δικούς του λόγους που συντάσσονται με τη Γερμανοποίηση της Ευρώπης. Εδώ και καιρό έχει καταρτίσει ένα από τα πολλά Plan B, το οποίο, κακώς-κάκιστα  το  απέρριψε ο Αλέξης Τσίπρας, με προτροπή και του Γιάνη Βαρουφάκη, κι΄ας λέει ο τελευταίος όλες τις ανοησίες και τα ψέματα που λέει.

Όπως έχουν τα πράγματα σήμερα, εδώ που έφτασε τη χώρα η καταστροφική δημιουργική ασάφεια των Τσίπρα-Βαρουφάκη, με το μακρόσυρτο  διαπραγματευτικό μονόδρομο της ψυχωνευρωτικής ευρωλαγνείας και το στράγγισμα των δημόσιων ταμείων από συνάλλαγμα για να πληρώσουμε τους αφερέγγυους δανειστές μας,  η πρόταση Σόϊμπλε, αν δεν περιέχει αστερίσκους και υποσημειώσεις, είναι λιγότερο κακή από το τρίτο αριστερό μνημόνιο της ταφόπλακας που υπέγραψε ο Πρωθυπουργός. Το οποίο ο ίδιος έχει δηλώσει ότι είναι ανεφάρμοστο, όπως κάνουν και οι ο Σόϊμπλε, το ΔΝΤ και όλοι οι σοβαροί διεθνείς αναλυτές. Αλλά ενώ είναι ανεφάρμοστο, η αριστερή κυβέρνηση, με την ευλογία της μιντιακής δικτατορίας  και της δεξιάς αντιπολίτευσης το εφαρμόζει!

Τι είναι το σχέδιο Σόϊμπλε 

Απέναντι στο καταστροφικό αυτό τρίτο μνημόνιο που επισφραγίζει το μαζοχιστικό «πάση θυσία στο ευρώ», παρ’ όλο το βροντώδες όχι του δημοψηφίσματος, η πρόταση του «κακού» Σόίμπλε εισηγείται παραμονή της χώρας μας στην ΕΕ, Grexit για πέντε χρόνια, έκδοση παράλληλου νομίσματος και δραχμής με κλειδωμένη και εγγυημένη από την ΕΕ υποτίμησή της κατά 25% ( ισοτιμία 0,75 ευρώ = 1 δραχμή).

Επιπλέον, το διαπραγματεύσιμο για βελτίωση σχέδιο, περιλαμβάνει  χορηγία 25 δις ευρώ σε πρώτη φάση και άλλων 25 δις ευρώ σε δεύτερη, κούρεμα και αναδιάρθρωση του χρέους και πιθανή περίοδο χάριτος αποπληρωμής του.Ποιος εχέφρων και λογικός άνθρωπος μπορεί να συγκρίνει αυτή την πρόταση που είναι φυσική ανοιχτή για βελτίωση ύστερα από διαπραγμάτευση ; Μια πρόταση που  ανοίγει το δρόμο για ορθοπόδηση της χώρας και με ίδιες δυνάμεις σε σχέση με τις καταστροφικές υφεσιακές ρυθμίσεις της απέραντης φτωχοποίησης και υποτέλειας που προβλέπει το τρίτο τερατώδες μνημόνιο.

Το προσωρινό ή μόνιμο Grexit σε διάφορες εκδοχές, δεν αποτελεί φυσικά αποκλειστική πρόταση του Λύκου του Βερολίνου. Έχουν προηγηθεί σοβαρές μελέτες και σχετικές εναλλακτικές προτάσεις  από πολλές  πλευρές, όπως και από τη δική μας. Είναι τουλάχιστον στρεψόδικο το επιχείρημα ότι, δεν υπάρχει τέτοιο σοβαρό σχέδιο

Σύμφωνα με εμπεριστατωμένες διεθνείς και δικές μας μελέτες, με συντεταγμένο Grexit ύστερα από διαπραγμάτευση με τους εταίρους, με έλεγχο της νομισματικής πολιτικής, με λελογισμένη έκδοση εθνικού νομίσματος που δε θα υπερβαίνει το 20% του ΑΕΠ για την αποφυγή υπερπληθωρισμού, με ισοσκελισμένους ή και πλεονασματικούς προϋπολογισμούς, με πάταξη της φοροδιαφυγής, με χρηστή διοίκηση, ορθολογική και συνετή δημοσιονομική πολιτική, μπορεί να επιτευχθεί  ετήσια ανάπτυξη του ΑΕΠ άνω του 5%,μείωση της ανεργίας κάτω του 15%, αύξηση των μισθών, συντάξεων και εισοδημάτων γενικότερα κατά 10-20%.

Η παραμονή στην κόλαση του ευρωμνημόνιου δεν επιτρέπει την παραμικρή ελπίδα αισιοδοξίας. Θυσιάζεται η σημερινή και η επόμενη γενιά για την προσήλωση σε μια γελοία, καταστροφική ευρωμαζοχιστική εμμονή που βολεύει μόνο τους έχοντες και κατέχοντες. Και αυτό προσωρινά. Γιατί στο κοντινό μέλλον δε θα υπάρχει χώρα για να την κατέχουν.

Υπάρχει όμως ακόμα ελπίδα ανατροπής, με δεδομένο ότι, στον Λευκό Οίκο βρίσκεται ο Ντόναλντ Τράμπ που είναι υποστηρικτής του Grexit, ενώ παράλληλα η Ευρώπη συνταράσσεται από την άνοδο του ευρωσκεπτικισμού και την αντίθεση στην Ευρώπη της Γερμανία. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και σε αυτό προσβλέπουμε, δίνοντας παράλληλα τη μάχη της ενημέρωσης απέναντι στα  βαριά βομβαρδιστικά των κατεστημένων,συστημικών και κατοχικών ΜΜΕ.

 

odosdrachmis.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ