Η Ρώμη προειδοποιεί: Δεν θα δεχθούμε διμερείς συμφωνίες για τουρισμό

0
3
Τζουζέπε Κόντε AP Photo/Andrew Medichini

Το μπαλάκι στα κράτη-μέλη πέταξε για τις τελικές αποφάσεις στο θέμα του τουρισμού και των μετακινήσεων η Κομισιόν και ήδη έχει μπει σε κίνηση ένα γαϊτανάκι επαφών και διαβουλεύσεων με το βλέμμα στους καλοκαιρινούς μήνες.

Μπορεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ζήτησε «άνοιγμα συνόρων χωρίς διακρίσεις», όμως έδωσε και το πράσινο φως για διακρατικές συμφωνίες, ιδιαίτερα ανάμεσα σε χώρες που παρουσιάζουν θετικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Σε αυτό το ενδεχόμενο αντιτίθεται ο Τζουζέπε Κόντε, ο οποίος προειδοποιεί ότι η χώρα του δεν θα δεχθεί διμερείς συμφωνίες εντός Ε.Ε..

Τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν πρέπει να συνάψουν de facto συμφωνίες για τον τουρισμό ανάμεσά τους εν μέσω της κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού, τόνισε χθες Τετάρτη ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, προειδοποιώντας πως εάν συμβεί κάτι τέτοιο η ενιαία αγορά θα καταστραφεί.

Ο τουρισμός αποτελεί εξαιρετικά σημαντικό τομέα για τη γειτονική χώρα, η οποία επλήγη σφοδρότατα από την πανδημία, κάτι που ενδέχεται να έχει σημαντικές επιπτώσεις και στην τουριστική της βιομηχανία.

«Δεν θα αποδεχθούμε διμερείς συμφωνίες εντός της ΕΕ που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προνομιακούς τουριστικούς διαύλους», διεμήνυσε ο Κόντε απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους. «Αυτό θα μας έθετε εκτός της ΕΕ και κάτι τέτοιο δεν θα το επιτρέψουμε ποτέ».

Η πανδημία του κορονοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή μέχρι στιγμής σε 31.106 ανθρώπους στην Ιταλία• πρόκειται για τον βαρύτερο απολογισμό στην Ευρώπη.

Ο Κόντε επισήμανε πως δεν είναι ακόμη σε θέση να πει πότε θα αποκατασταθεί η ελευθερία κίνησης εντός της χώρας του, ενώ χθες ανακοίνωσε ακόμη ένα ευρύ πακέτο στήριξης για νοικοκυριά και εργαζομένους.

 

Νίκος Σίμος

Ρήξη και ανατροπή σε ότι μας κρατάει πίσω και μας χαρακτηρίζει σταθερό απότοκο της Οθωμανικής δουλείας
Νίκος Σίμος
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ