Η χώρα στην οποία αθωώνεται ακόμη και ο Τσουκάτος (ενώ έχει… ομολογήσει την ενοχή του)

0
16

Τα είχε πει ο… καταλληλότερος. Ο “αρχιερέας” (της διαπλοκής) για να θυμηθούμε τη σχετική ταυτοτική κατηγορία που του είχε εκτοξεύσει ο Κώστας Καραμανλής, σε δύσκολες και πολωτικές εποχές, τότε που αρκετοί από όσους ανακάλυψαν εσχάτως την Κεντροδεξιά και τη Νέα Δημοκρατία, είτε ως… αυλικοί, είτε ως υποψήφιοι, έδιναν σκληρή μάχη για να διασωθεί το σύστημα ΠΑΣΟΚ.

“Αυτή είναι η Ελλάδα”, είχε πει ο Κώστας Σημίτης. Και φυσικά, ετεροχρονισμένα μπορούμε να αξιοποιήσουμε την ιστορική διαπίστωση του πρωθυπουργού της εποχής της εθνικής λεηλασίας, για την σοκαριστική πρόταση της Δικαιοσύνης, για την… αθώωση του Θόδωρου Τσουκάτου για τις μίζες στο ΠΑΣΟΚ. Ενώ ο ίδιος το έχει ομολογήσει.

Δεν περιμέναμε φυσικά τη συγκεκριμένη περίπτωση, για να επιβεβαιώσουμε ότι, η Δικαιοσύνη εξελίχτηκε στον θεσμό που… αυτοπυροβολήθηκε περισσότερο από κάθε άλλον στην Ελλάδα της χρεοκοπίας, στα χρόνια της κρίσης. Κάθε φορά ωστόσο έχεις την προσδοκία ότι… δεν πάει παρακάτω.

Πάει… Και μετά περιμένουμε να βρεθούν ένοχοι σε σκάνδαλα όπως της Novartis και της Siemens. Η χώρα στην οποία αθωώνονται ακόμη και όσοι ομολογούν την ενοχή τους, όπως ο “κόμμα και κράτος” Θόδωρος Τσουκάτος… στα καλύτερά της.

 

Νίκος Φυλάγγελος

ysterografa.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ