Η «ώρα» των Pfizer, Moderna; – Έρευνες και στην Ελλάδα για περιστατικά μυοκαρδίτιδας

0
28

Και στην Ελλάδα εξετάζονται περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας, κυρίως έπειτα από εμβόλια τύπου mRNA κατά τον εμβολιασμό για κορωνοϊό και αυτό έχει δημιουργήσει μεγάλο άγχος και σκεπτικισμό σε μεγάλη μερίδα πληθυσμού.

Τα συνεχή περιστατικά των εμβολίων πάσης φύσεως (από απλές παρενέργειες μέχρι και θανάτους) έχουν πλέον οδηγήσει τους κυβερνητικούς ειδικούς να έχουν ξεκινήσει έναν αγώνα δρόμου να απομειώσουν την σοβαρότητά τους ή να τα δικαιολογήσουν!

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, εξετάζονται και στην Ελλάδα περιστατικά μυωκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας μετά από εμβολιασμό με mRNA εμβόλια, δηλαδή με Pfizer και με Moderna.

Μέχρι στιγμής, όπως ισχυρίζονται ΜΜΕ, τα περιστατικά έχουν πάει καλά καθώς ήταν ήπια και αυτοπεριοριζόμενα, ενώ υπάρχει χρονική συσχέτιση με τον εμβολιασμό γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο είναι στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Φαρμακοεπαγρύπνησης του ΕΟΦ.

Τα πιο πολλά αφορούν σε μεγαλύτερες ηλικίες, σε άτομα άνω των 60 ετών, γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο οι γιατροί προσπαθούν να δουν πολύ προσεκτικά αν ευθύνονται τα υποκείμενα νοσήματα ή το εμβόλιο.

Στα περισσότερα περιστατικά δεν έχει εκτιμηθεί αιτιώδης σχέση με τον εμβολιασμό, όπως συνηθίζουν οι «ειδικοί».

Το τελευταίο διάστημα οι ρυθμιστικές αρχές σε διάφορες χώρες όπου έχει επιτευχθεί ευρεία εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού, αναφέρουν σπάνια περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας, που ενδεχομένως να σχετίζονται με τα εμβόλια mRNA BNTb162b (Pfizer vaccine) and mRNA-1273 (Moderna vaccine). Αντίστοιχη συσχέτιση δεν έχει παρατηρηθεί με το εμβόλιο Ad26.COV2.S (Janssen/Johnson & Johnson vaccine).

Τα διαθέσιμα δεδομένα από την βάση καταγραφής ανεπιθύμητων ενεργειών εμβολίων (VAERS) των ΗΠΑ που συγκεντρώνουν αναφορές ιατρών αλλά και ασθενών, κατέδειξαν 216 περιστατικά μυοκαρδίτιδας/περικαρδίτιδας μετά την πρώτη δόση εμβολίου mRNA και 573 μετά την 2η δόση έως τη 31η Μαίου.

pronews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ