«Θα σας δω σε τέσσερα χρόνια»

0
17
AP Photo/Patrick Semansky

 

Σε πάρτι Ρεπουμπλικανών στον Λευκό Οίκο, σε μια γεμάτη αίθουσα, όπου ελάχιστοι φορούσαν μάσκα,  ο Ντόναλντ Τραμπ άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά. Κι αυτό της επιστροφής του στην προεδρία στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση το 2024.

«Ηταν εκπληκτικά 4 χρόνια» είπε στους καλεσμένους του, μεταξύ των οποίων και μέλη της εθνικής επιτροπής του κόμματός του. «Προσπαθούμε για άλλα τέσσερα χρόνια. Αλλιώς θα σας ξαναδώ σε τέσσερα χρόνια».

Με το σχόλιο του αυτό ο Τραμπ έδειξε να αναγνωρίζει ότι και η ήττα σε αυτές τις εκλογές ήταν κάτι αναμενόμενο.  Το βίντεο από την συγκέντρωση μεταδόθηκε ζωντανά μέσω Facebook από μια καλεσμένη και έδειξε τον συνωστισμό στην αίθουσα του Λευκού Οίκου και εκτός από τα γέλια και τις επευφημίες για τον πρόεδρο, ακούστηκαν και πολλοί να… βήχουν

Η πρώτη οικογένεια άρχισε να δέχεται καλεσμένους για τις γιορτές αυτή την εβδομάδα, σκοπεύοντας να γιορτάσει μια τελευταία εορταστική περίοδο πριν ο Τραμπ παραδώσει την εξουσία οριστικά στις 20 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εξετάστηκαν από το Associated Press, στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις  είναι πολλοί οι καλεσμένοι, οι περισσότεροι χωρίς να φορούν μάσκα, σε εσωτερικούς χώρους, παραβιάζοντας για άλλη μια φορά τις οδηγίες που η ίδια η κυβέρνηση Τραμπ δίνει στους Αμερικανούς πολίτες.

Ο λευκός Οίκος ήταν το σημείο μηδέν τουλάχιστον μιας μεγάλης διασποράς του ιού , ενώ δεκάδες συνεργάτες, σύμβουλοι, εργαζόμενοι στον Λευκοό Οίκο έχουν βρεθεί ήδη θετικοί, εκτός από τον ίδιο τον Τραμπ, τη σύζυγό του και δυο από τα παιδιά του. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα η εκπρόσωπος της Μελάνια Τραμπ διαβεβαίωνε ότι οι εκδηλώσεις αυτές  διεξάγονται «στο ασφαλέστερο δυνατόν περιβάλλον», ότι οι λίστες των καλεσμένων θα είναι περιορισμένες και «οι μάσκες θα είναι απαραίτητες» και θα ενθαρρύνονται οι καλεσμένοι να τηρούν την απόσταση

efsyn.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ