Θεοχάρης για κορονοϊό: Εξετάζεται κλείσιμο κεντρικών ξενοδοχείων – Επίδομα και σε ξενοδοϋπαλλήλους

0
12
sputniknews.gr

Η κυβέρνηση εξετάζει το κλείσιμο των ξενοδοχείων της Αθήνας, όπως σημείωσε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης. Τι είπε για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους.

Το κλείσιμο των κεντρικών ξενοδοχείων της Αθήνας εξετάζει η κυβέρνηση στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορονοϊό, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Σύμφωνα με τον υπουργό το κλείσιμο των ξενοδοχείων της πρωτεύουσας βρίσκεται μέσα στα μέτρα που εξετάζονται.

Όσο αφορά στους ξενοδοχοϋπαλλήλους, ανακοίνωσε ότι εντάσσονται και αυτοί στους υπαλλήλους που θα λάβουν το έκτακτο επίδομα που ανακοινώθηκε χθες, διευκρινίζοντας πως «θα πάρουν το επίδομα όλοι όσοι το έπαιρναν ακόμα και αν είχε λήξει Ιανουάριο – Φεβρουάριο», χωρίς να χάσουν το εποχικό επίδομα που ούτως ή άλλως λαμβάνουν.

Σύμφωνα με τον ίδιο τα εποχικά καταστήματα έχουν κλείσει με κυβερνητική απόφαση, επομένως τα μέτρα αφορούν και αυτές τις περιπτώσεις.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι ο κλάδος του τουρισμού κατέχει έμμεσα και άμεσα το 25% της απασχόλησης, οπότε είναι εξαιρετικής σημασίας η πορεία του κλάδου.

Το θετικό μήνυμα που θέλησε να στείλει είναι ότι «η κυβέρνηση είδε με σοβαρότητα το ζήτημα, πήρε μέτρα νωρίς, αυτό θα μας επιτρέψει να ξεπεράσουμε γρήγορα το πρόβλημα και να υποδεχτούμε κόσμο νωρίτερα από άλλους και με αυτά τα όπλα θα στηρίξουμε τον ελληνικό τουρισμό».

 

 

sputniknews.gr

Νίκος Σίμος

Ρήξη - ανατροπή σε ότι μας κρατάει πίσω και μας χαρακτηρίζει σταθερό απότοκο της Οθωμανικής δουλείας
Νίκος Σίμος
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ