Ιράν: Η Τεχεράνη εξετάζει το ενδεχόμενο «βιολογικού πολέμου» πίσω από τον κορονοϊό

0
89
sputniknews.gr

Το Ιράν μελετά το ενδεχόμενο «βιολογικού πολέμου» πίσω από την πανδημία του κορονοϊού (COVID-19), που έχει πλήξει με χιλιάδες κρούσματα και θανάτους τη χώρα, σύμφωνα με στρατηγό.

Ο κορονοϊός (COVID-19) έχει πλήξει το Ιράν καθώς, σύμφωνα με τα -μέχρι στιγμής- στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, στη χώρα έχουν καταγραφεί περισσότερα από 71.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα και πάνω από 4.400 νεκροί.

Ιρανός στρατηγός, όπως δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Mehr, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο «βιολογικού πολέμου» πίσω από την πανδημία του κορονοϊού.

Ο επικεφαλής του Τμήματος Υγείας του Ιράν του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων, ο ταξίαρχος Χασάν Αραγκιζαντέχ, ανέφερε:

«Κάθε χώρα εξετάζει το θέμα για να δει την πιθανότητα οποιουδήποτε βιολογικού πολέμου πίσω από το ζήτημα. Τα ιρανικά επιστημονικά κέντρα διεξάγουν επίσης έρευνες στο θέμα αυτό, ωστόσο, μια οριστική εκτίμηση χρειάζεται περισσότερο χρόνο και προσπάθεια».

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι οι ιρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν τις δυνατότητες και τον εξοπλισμό να εντοπίσουν «οποιαδήποτε βιολογική απειλή έγκαιρα» και μπορούν να λάβουν μέτρα ώστε «να αντιμετωπίσουν τη βιοτρομοκρατία».

Ακόμα, πρόσθεσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις του έθνους συμμετέχουν -επί του παρόντος- στο να επιβραδύνουν την εξάπλωση της πανδημίας με την απολύμανση δημόσιων χώρων σε ολόκληρη τη χώρα και παραχωρώντας το 70% των δυνατοτήτων των ιατρικών εγκαταστάσεων του στρατού για να δεχθούν ασθενείς με COVID-19.

Τέλος, ο ταξίαρχος Χασάν Αραγκιζαντέχ σημείωσε:

«Έχουμε, επίσης, δεσμευτεί να διαθέσουμε περίπου 10.000 κρεβάτια για τους ασθενείς που αναρρώνουν από την ασθένεια».

sputniknews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ