Ιταλία: Οργή για δημοσίευμα της Die Welt- Εγραψε πως η μαφία περιμένει τα χρήματα της ΕΕ

0
56

Την οργισμένη αντίδραση της Ιταλίας προκάλεσε δημοσίευμα της γερμανικής Die Welt.

Κατά την γερμανική εφημερίδα, το οργανωμένο έγκλημα αδημονεί να «λεηλατήσει» την οικονομική βοήθεια που ζητά η Ρώμη από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να αντιμετωπίσει τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Το να ισχυρίζεται μια ξένη εφημερίδα ότι η μαφία περιμένει τα χρήματα που ζητάει η Ιταλία από τις Βρυξέλλες είναι αισχρό και απαράδεκτο», είπε ο έξαλλος Ντι Μάγιο μιλώντας στο δημόσιο ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο RAI. «Ελπίζω ότι η γερμανική κυβέρνηση θα αποστασιοποιηθεί από τους ισχυρισμούς αυτής της γερμανικής εφημερίδας, που είναι μια από τις μεγαλύτερες της Γερμανίας», πρόσθεσε.

Το δημοσίευμα ανέφερε σε κείμενό του πως «η μαφία περιμένει χρήματα από την ΕΕ», αναφερόμενη στην Ιταλία. Αυτό προκάλεσε την οργή του υπουργού Εξωτερικών της Ιταλίας, Λουίτζι Ντι Μάγιο.

Το ξέσπασμα του επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας σημειώθηκε εν μέσω της πικρής διένεξης στην Ευρώπη για τα ευρωομόλογα, την έκδοση κοινού χρέους από πλευράς της ΕΕ για να προσφερθεί βοήθεια στα κράτη-μέλη της τα οποία έχουν υποστεί τα πιο βαριά πλήγματα εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, ειδικά στην Ιταλία και την Ισπανία.

Ειδικοί στη δράση των συμμοριών του υποκόσμου στην Ιταλία προειδοποιούν εναντίον του κινδύνου η μαφία να αποπειραθεί να αρπάξει μέρος των κεφαλαίων που θα διατεθούν για να ανακάμψει η οικονομία της χώρας αφού τεθεί υπό έλεγχο η κρίση. «Θα είναι χρυσή ευκαιρία γι’ αυτούς τους μαφιόζους, αλλά το γνωρίζουμε και θα λάβουμε αντίμετρα», τόνιζε ο Τζουζέπε Γκοβερνάλε, ο επικεφαλής της ειδικής υπηρεσίας της ιταλικής αστυνομίας που δρα εναντίον της μαφίας (DIA), στο Γερμανικό Πρακτορείο στα τέλη του Μαρτίου.

 

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/italia-orgi-gia-dimosieyma-tis-die-welt

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ