ΙΩΑΝΝΗΣ Α. ΛΑΣΣΗΣ: ΚΒΑΝΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΥ- Ένα Ενδιαφέρον Βιβλίο

0
19

– Αυτό που αντιλαμβανόμαστε ως πραγματικότητα είναι μια διαδικασία που περιλαμβάνει τη Συνείδησή μας. Μια «εξωτερική» πραγματικότητα, αν υπήρχε, θα έπρεπε εξ ορισμού να υπήρχε στον χώρο. Αλλά αυτό δεν έχει νόημα, επειδή ο χώρος και ο χρόνος δεν αποτελούν απόλυτες πραγματικότητες, αλλά εργαλεία του ανθρώπινου Νου και των ζώων”.  Dr.Lanza     

– Χωρίς τη Συνείδηση η πραγματικότητα υπάρχει μόνον ως απεριόριστη πιθανότητα… Κάθε στιγμή με κάθε σκέψη μας δημιουργούμε την πραγματικότητα… που είναι μια προβολή του ενσυνείδητου Νου… Έτσι μπορούμε να φτιάξουμε την πραγματικότητα που επιθυμούμε.

-“Το Σύμπαν δημιουργήθηκε, αφού πρώτα δημιουργήθηκε η ανθρώπινη Συνείδηση, η οποία του έδωσε «απτή» πραγματικότητα, όχι μόνο για το παρόν του, αλλά και για το παρελθόν του”.    John Wheeler                                     

– Όταν η αφύπνιση επιτευχθεί από έναν ορισμένο αριθμό ενσυνείδητων όντων (Κρίσιμη Μάζα), η νέα αυτή συνειδητοποίηση μεταφέρεται  ακαριαία από Νου σε Νου, σαν αλυσιδωτή αντίδραση   (Κβαντικό Άλμα Συνείδησης)

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:

Είναι φυσικό ο άνθρωπος να δυσκολεύεται να  καταλάβει αυτή την παράξενη ιδέα, η οποία ουδόλως συνάδει  με την κοινή λογική και την καθημερινή εμπειρία. Πώς είναι δυνατόν, μπορεί να  σκεφθεί κάποιος, η ανθρώπινη Συνείδηση ΤΩΡΑ, να δημιουργεί τη Μεγάλη Έκρηξη και το Σύμπαν, που έγινε πριν από δισεκατομμύρια χρόνια. Και όμως αυτό αποδεικνύεται πειραματικά με ένα απλό, αλλά ιστορικό πείραμα, το πείραμα της διπλής σχισμής. Για το πείραμα αυτό, ο τιμηθείς με το βραβείο Νόμπελ Αμερικανός φυσικός Ρίτσαρντ Φίλλιπς Φάινμαν, γράφει: «Το πείραμα της διπλής σχισμής είναι αδύνατον, μα απολύτως αδύνατον να εξηγηθεί με οποιονδήποτε κλασσικό τρόπο και περιλαμβάνει μέσα του την ουσία της Κβαντομηχανικής. Περιέχει το μοναδικό μυστήριο της Φυσικής». 

Ένα κβαντικό αντικείμενο, δεν μπορούμε να πούμε ότι εκδηλώνεται στη χωροχρονική πραγματικότητα, μέχρι να το παρατηρήσουμε σαν σωματίδιο. Το κβαντικό αντικείμενο, υπάρχει  επ’ αόριστον ως μη-τοπικό κύμα, μέχρις ότου να παρατηρηθεί απ’ ευθείαςΗ Συνείδηση προκαλεί την κατάρρευση της κυματοσυνάρτησης  του σωματιδίου.

Η παρατήρηση όχι μόνο μετρά αυτό που πρέπει να μετρηθεί, αλλά δημιουργεί και το αποτέλεσμα.  Αυτό επαληθεύτηκε με το πείραμα της διπλής σχισμής, όπου η παρουσία  του  συνειδητού  παρατηρητή,  αλλάζει  τη  συμπεριφορά του ηλεκτρονίου από την κατάσταση του κύματος στην κατάσταση του σωματιδίου.  Αυτό είναι το γνωστό observer effect(φαινόμενο του παρατηρητή) και κλόνισε ό, τι υποθέταμε έως τότε ότι είναι αλήθεια για τον φυσικό Κόσμο.

GameNow WP Theme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ