Κίνημα Αλλαγής – εσωκομματικές εκλογές: Προβάδισμα 3% – 4% για τον Παπανδρέου, μάχη Ανδρουλάκη – Λοβέρδου για τη 2η θέση

0
32

Αναμένεται να προκριθούν στον δεύτερο και τελικό γύρο των εκλογών την επόμενη Κυριακή 12 Δεκεμβρίου ο Γ. Παπανδρέου και ο Ν. Ανδρουλάκης – Πρώτος στην Αυστραλία ο Γ. Παπανδρέου

Σε εξέλιξη βρίσκονται από τις 7 το πρωί της Κυριακής (5/12/2021) οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής στα 840 εκλογικά κέντρα, που έχουν στηθεί στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές του Bankingnews, μέχρι στιγμής προηγείται ο Γιώργος Παπανδρέου με μια διαφορά 3% – 4% και ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης. 
Τρίτος είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος αλλά αποκτά δυναμική από την περιφέρεια της Β΄Αθήνας και αναμένεται να δώσει μάχη για την 2η θέση με τον Νίκο Ανδρουλάκη.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το προβάδισμα του πρώην πρωθυπουργού αποδίδεται και στο γεγονός ότι το πρωί ψηφίζουν οι μεγαλύτερες ηλικίες, που συναισθηματικά είναι δεμένες με την πολιτική οικογένεια των Παπανδρέου.

Αυξημένη η συμμετοχή στην Ελλάδα – Εκτιμάται ότι θα ψηφίσουν 300.000 πολίτες – Παράταση στις κάλπες

Ήδη, έχει ολοκληρωθεί η ψηφοφορία στην Αυστραλία και ο Γ. Παπανδρέου έχει αναδειχθεί πρώτος, ενώ όπως ανακοίνωσε  η Επιτροπή Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) , τα εκλογικά κέντρα των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών άνοιξαν 1 ή 2 ώρες μετά την Ελλάδα.
Μάλιστα, από τις 7 το πρωί της Κυριακής 5/12, έως τις 17:00 είχαν ψηφίσει στην Ελλάδα 180.000 πολίτες.
Εκτιμάται ότι η συμμετοχή μέχρι να κλείσουν οι κάλπες θα φτάσει τις 300.000.

Λόγω της μεγάλης συμμετοχής, ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε από την ΕΔΕΚΑΠ να δοθεί παράταση στην ψηφοφορία, αίτημα που έγινε αποδεκτό.
Αυτό που μένει νε εξεταστεί, εάν η παράταση για την εκλογική διαδικασία είναι καθολική μέχρι τις 21:00, ή θα δοθεί για τα τμήματα στα οποία αναμένουν ακόμη ψηφοφόροι, προκειμένου να ψηφίσουν..

Νίκη Παπανδρέου στην Αυστραλία

Πρώτος αναδείχθηκε στην Αυστραλία ο Γ. Παπαδρέου.
Ειδικότερα, σε σύνολο 108 ψήφων, ο Γιώργος Παπανδρέου συγγκέντρωσε το 50% των ψήφων (54), ο Ανδρέας Λοβέρδος το 31.48% (34), ο Νίκος Ανδρουλάκης το 11.1% (12), ο Παύλος Γερουλάνος ποσοστό 1.85% (2), ο Χάρης Καστανίδης το 2.78% (3), ο Παύλος Χρηστίδης το 2.78% (3).

Ψήφισαν οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ – Τι δήλωσαν

Σε ό,τι αφορά τους υποψήφιους για την ηγεσία του κόμματος,  ο Γιώργος Παπανδρέου ψήφισε στον Ταύρο, ο Ανδρέας Λοβέρδος στη Μεταμόρφωση,  ο Νίκος Ανδρουλάκης  στο Ηράκλειο της Κρήτης, ο Παύλος Χρηστίδης στην Αθήνα, ο Χάρης Καστανίδης στη Θεσσαλονίκη και ο Παύλος Γερουλάνος στην Αθήνα.

Παπανδρέου: Σήμερα ανατέλλει και πάλι ο πράσινος ήλιος

Στο Παλαιό Δημαρχείο Ταύρου ψήφισε ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι “σήμερα ανατέλλει και πάλι ο πράσινος ήλιος”.
Αφού ψήφισε ο κ. Παπανδρέου σε δήλωσή του ανέφερε ότι “σήμερα με την ψήφο μας, με τη συμμετοχή μας μεγαλώνουμε την παράταξη. Κάνουμε ισχυρή, δυναμική παράταξη, δίνουμε ελπίδες στους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες της χώρας ελπίδα με πυξίδα τις αξίες μας τις αρχές μας, θα δώσουμε και προοδευτικές λύσεις στα λαϊκά προβλήματα τα προβλήματα του ελληνικού λαού και της χώρας. Σήμερα ανατέλλει και πάλι ο πράσινος ήλιος”
Ο κ. Παπανδρέου ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές που “πράγματι με τη σημαντική δουλειά τους συνέβαλαν στις δημοκρατικές άξιες που αναδεικνύουν τη φωνή του πολίτη και μας δίνουν χαρά και αισιοδοξία για το αύριο”.

Ανδρουλάκης: Ζητώ καθαρή εντολή για ανανέωση και ενότητα

Στο Δημοτικό Αθλητικό και Πνευματικό Κέντρο Ηρακλείου Κρήτης ψήφισε ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Ν. Ανδρουλάκης.
Σε δήλωσή του αμέσως μετά ο κ. Ανδρουλάκης κάλεσε τους «Δημοκράτες προοδευτικούς πολίτες της πατρίδας μας να μας τιμήσουν σήμερα με τη συμμετοχή τους στις διαδικασίες μας».
«Ζητώ να πάρουν την υποψηφιότητά μου στα χέρια τους, και να μού δώσουν καθαρή εντολή για ανανέωση, ενότητα και πολιτική αυτονομία. Είναι ο μόνος δρόμος για να έχουμε μια ισχυρή προοπτική για το μέλλον. Πιστεύω ότι είναι καλό για τη Δημοκρατία μας, η Δημοκρατική Παράταξη και το ΠΑΣΟΚ ως δύναμη προόδου, ως δύναμη συνέπειας, ως δύναμη ρεαλισμού, να ξαναπρωταγωνιστήσουν στο πολιτικό σκηνικό της χώρας έναντι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Λοβέρδος: Να πάμε το ΠΑΣΟΚ και την Ελλάδα μπροστά

Σε εκλογικό τμήμα της Μεταμόρφωσης ψήφισε λίγο μετά τις 8 το πρωί ο υποψήφιος για την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος.
Όπως δήλωσε, «ήρθε επιτέλους η ώρα να σηκώσουμε την Δημοκρατική Παράταξη ψηλά. Απευθύνομαι στο εθνικό ακροατήριο και τους καλώ να συμμετάσχουν στη δημοκρατική μας γιορτή. Είναι η ώρα να πάμε το ΠΑΣΟΚ μπροστά και την Ελλάδα ψηλά».
Πρόσθεσε ότι «στόχος είναι να ξεπεράσουμε τις 212.000 που προσήλθαν στις κομματικές κάλπες το 2017».

Χρηστίδης: Να δημιουργήσουμε το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής

Στο 22ο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Αθηναίων ψήφισε ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Π. Χρηστίδης.
Όπως δήλωσε «ξημερώνει μια ημέρα αισιοδοξίας και δύναμης. Μια ημέρα που θα τολμήσουμε για να δημιουργήσουμε τη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη, το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής.
«Πρέπει να θυμόμαστε τη Φώφη Γεννηματά χωρίς την όποια δε θα βρισκόμασταν εδώ, χωρίς την προσπάθειά της, χωρίς τη δουλειά της, χωρίς την τόλμη της όλα τα προηγούμενα χρόνια», σημείωσε.

Γερουλάνος: Tο ΠΑΣΟΚ έχει επιστρέψει

“Ο κόσμος είναι στις κάλπες, η προσέλευση είναι μεγάλη” και “το ΠΑΣΟΚ έχει επιστρέψει”, δήλωσεο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Π. Γερουλάνος, ο οποίος ψήφισε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.
Ο κ. Γερουλάνος, αφού ψήφισε , σε δήλωσή του ανέφερε πως “είναι μια υπέροχη μέρα σήμερα, ο κόσμος είναι στις κάλπες, η προσέλευση είναι μεγάλη. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η πολιτισμένη προεκλογική εκστρατεία που προηγήθηκε δείχνει ότι το ΚΙΝΑΛ έχει κερδίσει τις εκλογές, , και από εδώ και πέρα είναι στο χέρι όλων μας να διαφυλάξουμε αυτό που φτιάξαμε αυτόν τον καιρό. Θέλω να πω σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες που μας ακούνε σήμερα πηγαίνετε να ψηφίσετε η Αλλαγή είσαι εσύ”.

Καστανίδης: Εύχομαι ανάταση στη Δημοκρατική Παράταξη μετά τις 12 Δεκεμβρίου

“Εύχομαι ανάταση πραγματικά μετά τις 12 Δεκεμβρίου στη Δημοκρατική Παράταξη, γιατί το έχει ανάγκη η χώρα”, δήλωσε ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Χ. Καστανίδης, ο οποίος ψήφισε στο Ε’ Διαμέρισμα της Δημοτικής Κοινότητας στη Θεσσαλονίκη.
Ο κ. Καστανίδης, αφού ψήφισε, σε δήλωσή του ανέφερε ότι “σήμερα κρατούν στα χέρια τους το μέλλον της Δημοκρατικής Παράταξης όλα τα μέλη, οι φίλοι, και γενικότερα οι δημοκρατικοί πολίτες της χώρας. Ελπίζω να το κάνουν αισιόδοξο. Ελπιδοφόρο. Και γι’ αυτό είμαι βέβαιος, αν κρίνω από την ευρεία συμμετοχή των πολιτών σήμερα στην ψηφοφορία. Τα μηνύματα που έχουμε από όλη την Ελλάδα είναι ότι είναι πολλαπλάσιος ο αριθμός των πολιτών που θα συμμετάσχει σε σχέση με τις εκλογές του 2017. Εύχομαι ανάταση πραγματικά μετά τις 12 Δεκεμβρίου στη Δημοκρατική Παράταξη, γιατί το έχει ανάγκη η χώρα”

Οι εκλογές του 2017

Στις εσωκομματικές εκλογές του 2017 η Φώφη Γεννηματά πήρε 87.000 ψήφους, ο Νίκος Ανδρουλάκης 52.000, ο Γιώργος Καμίνης 29.000, ο Σταύρος Θεοδωράκης 23.000 και περίπου 20.000 έλαβαν αθροιστικά οι υπόλοιποι (Κώστας Γάτσιος, Γιάννης Μανιάτης, Απόστολος Πόντας, Γιάννης Ραγκούσης και Δημήτρης Τζιώτης), ενώ το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου στις εκλογές του 2015 είχε λάβει 153.00 ψήφους.

 

www.bankingnews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ