Και με τον Βελουχιώτη και με τον Ισκαριώτη

0
13

Ξέθαψε τ’ άρματα του Βελουχιώτη ο πιο ασυνάρτητος νεοφιλελεύθερος  κυνικός πρωθυπουργός της Ευρώπης στον αγώνα του για την εξουσία.

Λίγες μέρες πριν τις Ευρωεκλογές, δεν δηλώνει, όπως και οι ακροαριστεροί-ακροδεξιοί υποψήφιοί του, με ποια παράταξη κατεβαίνουν στις Ευρωεκλογές. Αρνούνται. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ παρά μόνο Τσίπρας και ο Τσίπρας έχει ως ιδεολογία την εξουσία –απ’ όπου κι αν προέρχεται. Ως μεγάλος πολιτικός και υποδειγματικός δημοκράτης θα τοποθετηθεί ανάλογα με τα αποτελέσματα γιατί πάνω από όλα είναι … ιδεολόγος.

Είναι και με την Ευρώπη και εναντίον της Ευρώπης. Είναι και με τη δραχμή και με το ευρώ, και με τα μνημόνια και με τα αντιμνημόνια. Είναι και ακροδεξιός και ακροαριστερός. Είναι και με την τάξη και με την αναρχία. Είναι και με τα ΜΑΤ και με τους Ρουβίκωνες. Είναι και με την κυβέρνηση (όταν είναι ο ίδιος) και με τους «αντιεξουσιαστές» (όταν δεν είναι ο ίδιος κυβέρνηση).

Ο Τσίπρας είναι ότι θέλει η στιγμή, η συγκυρία, σταθερός μόνο προς το δικό του συμφέρον και ως προς τον  εαυτό του.

Εγκαινιάζει δυο και τρεις φορές το μέτρο που δεν υπάρχει, ανασταίνει νεκρούς, περπατά στη θάλασσα, είναι και κομμουνιστής και αναθεωρητής και χριστιανός και άθεος και φίλος και πολέμιος της Εκκλησίας, και με τα κότερα και με τα ελικόπτερα, και με τους εφοπλιστές και με τους εργάτες και τους αγρότες, και θεσμικός και αντιθεσμικός, και με τους Παλαιστινίους και με το Ισραήλ, και με τους Αμερικάνους και με την Βενεζουέλα και τα πηγαινέλα.

Είναι ότι γουστάρει, αρκεί να τον συμφέρει.

Ο Τσίπρας είναι πότε Βούδας πότε Κούδας.

Είναι και με τον Βελουχιώτη και με τον Ισκαριώτη.

 

topontiki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ