Κακλαμάνης εναντίον Στουρνάρα: Όχι δεύτερη, ούτε πρώτη θητεία δεν έπρεπε να έχει στην ΤτΕ

0
10

Σφοδρή επίθεση στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νικήτας Κακλαμάνης.

Μιλώντας στο action 24 και σε ερώτηση εάν ο κ. Στουρνάρας θα πρέπει να κάνει μία δεύτερη θητεία στην θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ο κ. Κακλαμάνης απάντησε:

« Εγώ πίστευα και πιστεύω ότι δεν έπρεπε να του είχε δοθεί ευκαιρία ούτε για την πρώτη θητεία του. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη . Είμαι λακωνικός και ο νοών  νοείτω. Εχω τεράστιες ιδεολογικές διαφορές με τον κ. Στουρνάρα.

Σέβομαι και εκτιμώ το πρόσωπο του, αλλά κρίνω την πολιτική του,  όταν λέω ότι δεν θα του έδινα ούτε πρώτη ευκαιρία αυτό τα λέει όλα».

Όσον αφορά το θέμα της έκθεσης των θεσμών και το αν  αυτή θα προβλέπει έλλειμμα, ο κ. Κακλαμάνης ανέφερε πως σε κάθε περίπτωση θα ισχύει η δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας για ακύρωση της μείωσης του  αφορολόγητου.

«Να δούμε την έκθεση των θεσμών αλλά  εμείς δεν θα χαρούμε εάν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, απλά θα επιβεβαιωθεί ότι η έξοδος από τα μνημόνια είναι μία φενάκη.

Εγώ δεν θέλω να προσυπογράψω τι λέει  η τρόικα, εγώ δεν θεωρώ ότι είναι θεσμοί, πιστεύω ότι είναι τρόικα.

Για μας πάντως  είναι προγραμματική δέσμευση η ακύρωση της μείωσης του αφορολόγητου. Για αυτό που θα αγωνιστούμε είναι η μείωση των πλεονασμάτων. Πιστεύω ότι κάποια από τα μέτρα που ελήφθησαν θα αποδώσουν στα ταμεία . Εγω  είδα την διαφορά με την μείωση του ΦΠΑ που εκανε η κυβερνηση.  Κάθε 15 μέρες  πάω στο σουπερμάρκετ και ψωνίζω.  Πράγματι εκεί έχει φανεί η μείωση στις τιμές από την  επαναφορά του μειωμένου Φ.Π.Α.»

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/oikonomia/epithesi-kaklamani-stoyrnara-na-min-ehei-deyteri-thiteia

thepost.news

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ