Κακοκαιρία και κακοτεχνίες γκρέμισαν τη γέφυρα

0
15

H κακοκαιρία, ένας κεραυνός σύμφωνα με μαρτυρίες και οι κακοτεχνίες φέρονται ως αιτίες της κατάρρευσης της οδογέφυρας στον αυτοκινητόδρομο Α 10 της Γένοβας. 22 νεκροί, ανάμεσά τους ένα 10χρονο παιδί και 7 τραυματίες

Η γέφυρα Μοράντι (από το όνομα του αρχιτέκτονά της) η οποία είχε εγκαινιασθεί το 1967, άνοιξε κυριολεκτικά στα δύο. Υποχώρησε έκταση δρόμου που ξεπερνά τα εκατόν πενήντα μέτρα. Εξαιτίας της βροχής, κάτω και πάνω από την γέφυρα, τα οχήματα, την στιγμή της κατάρρευσης, κινούνταν με ιδιαίτερα χαμηλή ταχύτητα.

«Η ιταλική γέφυρα του Mπρούκλιν», όπως την αποκαλούσαν πολλοί κάτοικοι της Γένοβας, είχε χτιστεί σε μπετόν αρμέ, αλλά σύμφωνα με πολλούς ειδικούς, υπήρχαν κακοτεχνίες και προβλήματα που είχαν οδηγήσει σε σειρά «πρόσθετων παρεμβάσεων υποστήριξης».

Ασύλληπτη τραγωδία

Η γέφυρα Μοράντι στην ΓένοβαΗ γέφυρα Μοράντι στην Γένοβα

Πάνω από εκατό  πυροσβέστες,  καραμπινιέροι και  άνδρες της Πολιτικής Προστασίας  προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τους τραυματίες με την βοήθεια και ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες δυο μεγάλες αποθήκες βιομηχανιών που βρίσκονται κάτω από την γέφυρα ευτυχώς λόγω της σημερινής ημέρας ημιαργίας ήταν άδειες.

«Είναι ασύλληπτο, το 2018, να συμβαίνουν τραγωδίες σαν και αυτή», δήλωσε ο ιταλός υφυπουργός μεταφορών Ρικάρντο Ρίτσι.

Από το πρωί, σε όλη την βόρεια Ιταλία οι καιρικές συνθήκες έχουν επιδεινωθεί και στο σημείο της κατάρρευσης η βροχή συνεχίζει να δυσχεραίνει τις προσπάθειες των διασωστών.

Ο ιταλός υπουργός εσωτερικών, Ματτέο Σαλβίνι, επέστρεψε από τις διακοπές και βρίσκεται στην αίθουσα επιχειρήσεων της ιταλικής πυροσβεστικής. Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία μαζί του για να αποφασιστούν οι περαιτέρω πρωτοβουλίες.

Αθανασία Συγγελλάκη, Ρώμη

Deutsche Welle

Νίκος Σίμος

Ρήξη - ανατροπή σε ότι μας κρατάει πίσω και μας χαρακτηρίζει σταθερό απότοκο της Οθωμανικής δουλείας
Νίκος Σίμος
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ