Καλά νέα : Συμμαχία Τράμπ με Tζόνσον ενάντια στην Ευρώπη της Γερμανίας

0
17

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε συζήτηση που είχε την Παρασκευή με δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, εξεδήλωσε για άλλη μια φορά την αντίθεσή του με την Ευρώπη της Γερμανίας, υποστηρίζοντας με θέρμη τον νέο Πρωθυπουργό της Μ. Βρετανίας και φανατικό υπέρμαχο του Brexit Μπόρις Τζόνσον.

Όπως ανέφερε, συζήτησε εκτενέστερα με τον Βρετανό πρωθυπουργό, ο οποίος θα είναι «έξοχος» στο νέο του πόστο, και σημείωσε πως έχουν ήδη ξεκινήσει εμπορικές συνομιλίες με το Ηνωμένο Βασίλειο.Ο Μπόρις Τζόνσον «θα είναι έξοχος πρωθυπουργός, έχει τα προσόντα για αυτό», είπε ο Τραμπ, αποκαλώντας τον Βρετανό πρωθυπουργό «καλό τύπο» και «φίλο», λίγα λεπτά μετά το τέλος της τηλεφωνικής συνομιλίας τους. «Οι σχέσεις μας είναι πολύ καλές», επισήμανε.«Το Ηνωμένο Βασίλειο τον είχε ανάγκη εδώ και πολύ καιρό», ανέφερε ο ίδιος, ο οποίος είχε ανοιχτά επικρίνει την προκάτοχο του Τζόνσον, Τερέζα Μέι, για τη διαχείριση του Brexit.

Ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε ότι η Ουάσιγκτον και το Λονδίνο «εργάζονται ήδη για εμπορική συμφωνία» για τη μετά Brexit εποχή, η οποία ο ίδιος προανήγγειλε ότι θα είναι «πολύ σημαντική».«Πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε τρεις, τέσσερις ακόμη και πέντε φορές περισσότερα με το Ηνωμένο Βασίλειο», ανέφερε, σημειώνοντας ότι οι ΗΠΑ «εμποδίστηκαν» μέχρι σήμερα να κάνουν περισσότερο εμπόριο με τους Βρετανούς εξαιτίας της «σχέσης τους με την Ευρωπαϊκή Ενωση».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποστήριξε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πολύ ισχυρό δολάριο ενώ το ευρώ δεν τα πάει και τόσο καλά. Κατέκρινε, επίσης, την Κίνα γιατί το νόμισμά της, το γουάν, είναι πολύ υποτιμημένο.Ο Τραμπ έχει πολλές φορές υποστηρίξει ότι οι άλλες χώρες ενεργούν κατά τρόπο ώστε να διατηρούν χαμηλά τα νομίσματά τους για να αποκτούν εμπορικό πλεονέκτημα στις αγορές.

 

odosdrachmis.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ