«Καμπάνα» 1 δισ. δολαρίων στη Google για φορολογική απάτη

0
4

Γάλλοι εισαγγελείς ερευνούν τις δραστηριότητες της Google στην Ευρώπη, καθώς υποψιάζονται πως δεν έχει πληρώσει όλους τους φόρους της στη χώρα.

Ο τεχνολογικός κολοσσός της Google συμφώνησε να καταβάλει πρόστιμο ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ(550 εκατ. δολάρια) για φορολογική απάτη που ξεκίνησε το 2015, ανέφερε το Reuters, επικαλούμενο πηγές στη γαλλική εισαγγελία.

Η εταιρεία θα πληρώσει επιπλέον 465 εκατομμύρια ευρώ (510 εκατ. δολάρια) μετά από διακανονισμό με τη γαλλική φορολογική αρχή, με το συνολικό πρόστιμο να φτάνει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

Ο Άντονι Λεβί, ένας από τους δικηγόρους της Google, σημείωσε ότι ο διακανονισμός θα κάλυπτε «όλες τις προηγούμενες διαφορές».

Οι γαλλικές αρχές υποπτεύονται την Google για φορολογική απάτη από το 2015, ισχυριζόμενοι ότι η αμερικανική εταιρεία δεν έχει δηλώσει με ακρίβεια τα κέρδη της από δραστηριότητες στη Γαλλία.

Πιστεύουν ότι, αντιθέτως, ο τεχνολογικός κολοσσός δήλωνε τα έσοδα, στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας, την ευρωπαϊκή βάση δραστηριοτήτων της, με σχετικά χαμηλά φορολογικά ποσοστά.

 

sputniknews.gr

Νίκος Σίμος

Ρήξη - ανατροπή σε ότι μας κρατάει πίσω και μας χαρακτηρίζει σταθερό απότοκο της Οθωμανικής δουλείας
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ