Καράογλου: Καθηγητής ΑΕΙ «φακελώνει» φοιτητές για Συμφωνία Πρεσπών

0
12

Επίκαιρη ερώτηση στον υπουργείο Παιδείας κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Θ. Καράογλου καταγγέλλοντας πως ο καθηγητής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων Θ. Αναστασιάδης ρωτάει τους φοιτητές σε εξετάσεις για το περιεχόμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο κ. Καράογλου τονίζει ότι πρόκειται για «συγκαλυμμένη προσπάθεια να «φακελώσει» τους φοιτητές του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ανάλογα με τις πεποιθήσεις τους, στις εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019.

«Ο παραπάνω πανεπιστημιακός, ο οποίο τυγχάνει να είναι σύμβουλος του κ. Γαβρόγλου, αλλά και μέλος της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, διενεργεί άτυπο δημοψήφισμα με πρόσχημα τις φοιτητικές εξετάσεις, καθώς ρωτά τους φοιτητές του εάν μπορούν να παρουσιάσουν τις βασικές ρυθμίσεις της Συμφωνίας, ποια είναι η προσωπική τους άποψη για αυτήν και αν θα μπορούσαν να αντλήσουν στοιχεία και επιχειρήματα από την ιστορία προκειμένου να υποστηρίξουν την άποψή τους».

Ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας με την επίκαιρη ερώτηση ζητά να ενημερωθεί για τα εξής:

1) Δεδομένου ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής, ο οποίος τυγχάνει να είναι και Πρόεδρος του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, έχει τοποθετηθεί δημόσια υπέρ της… οικουμενικότητας της Μακεδονίας, πόσο ασφαλείς ως προς την αντικειμενική αξιολόγησή του γραπτού τους μπορούν να αισθάνονται οι φοιτητές που τάσσονται κατά της Συμφωνίας;

2) Πόσο συναφές είναι το ερώτημα που έθεσε στους φοιτητές του με το επιστημονικό πεδίο του τμήματος;

3) Τι εξυπηρετεί το συγκεκριμένο θέμα στην παρούσα χρονική συγκυρία, δεδομένου ότι η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών πραγματοποιήθηκε ελάχιστα 24ωρα πριν τις εξετάσεις;

 

vimapress.gr

Νίκος Σίμος

Ρήξη - ανατροπή σε ότι μας κρατάει πίσω και μας χαρακτηρίζει σταθερό απότοκο της Οθωμανικής δουλείας
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ