Καταγγελίες σε βάρος του Λιγνάδη και άλλων καλλιτεχνών καταθέτει ο Σπ. Μπιμπίλας

0
1
Στον εισαγγελέα σήμερα ως μάρτυρας ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, ο οποίος καλείται να εισφέρει όλες τις καταγγελίες που έχει στη διάθεση του εναντίον προσώπων του θεάτρου, καθώς ανοίγει επίσημα η έρευνα για τα φαινόμενα βίας στον χώρο

Ενώπιον της Δικαιοσύνης βρίσκεται πλέον η υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με βαρύ κατηγορητήριο καθώς το αποδίδεται το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή.

Τις όποιες καταγγελίες-στοιχεία έχει το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών σε βάρος του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού έχει κληθεί να προσκομίσει σήμερα το πρωί ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθήνας, Κώστα Σπυρόπουλο, ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ θα παραδώσει στον εισαγγελικό λειτουργό όσες καταγγελίες για σοβαρές πράξεις σεξουαλικής βίας έχει συλλέξει στο πλαίσιο της πειθαρχικής έρευνας που διενεργείται εντός του Σωματείου, οι οποίες αφορούν άλλους σκηνοθέτες και ηθοποιούς.

Η κατάθεση και το υλικό που θα παραδώσει στον εισαγγελέα ο κ. Μπιμπίλας ως μάρτυρας λόγω της θεσμικής του ιδιότητας, κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική παράμετρος για την εξέλιξη της έρευνας, που ανοίγει επίσημα για όλες τις αποκαλύψεις εξουσιαστικής βίας στον χώρο του θεάτρου.

Έτσι η έρευνα των δικαστικών Αρχών αναμένεται να διευρυνθεί, καθώς οι επόμενες ενέργειες των εισαγγελικών λειτουργών που ουσιαστικά θα εκκινήσουν παράλληλες έρευνες, ώστε για τις υποθέσεις που εντοπίζονται «ενεργά» αδικήματα να κινηθούν τάχιστα οι διαδικασίες, προκειμένου οι δράστες να έρθουν αντιμέτωποι με την Δικαιοσύνη.

Αντίστοιχα, αν από τον φάκελο του ΣΕΗ προκύψουν νεότερα στοιχεία για τον Δημήτρη Λιγνάδη, αφού αυτά αξιολογηθούν ποινικά, θα διαβιβαστούν στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες. στο Σωματείο έχουν φθάσει δεκάδες καταγγελίες τις οποίες ο πρόεδρος αναμένεται να καταθέσει.

Προχθές το ΣΕΗ σε ανακοίνωσή του επέμεινε στο ζήτημα του διορισμού του 56χρονου ρωτώντας γιατί επελέγη και ποιος εισηγήθηκε τον απευθείας διορισμό του και κατηγορώντας τόσο την υπουργό Πολιτισμού όσο και τον πρωθυπουργό ότι «κώφευαν, κρύβονταν και έκαναν υπογείως τα πάντα για να αποπροσανατολίσουν», ελπίζοντας ότι η υπόθεση της παιδεραστίας και του πιθανού κυκλώματος πίσω από αυτήν «απλά θα παραγραφεί, όπως άλλωστε και η ανάλογη υπόθεση του συμβούλου του Πρωθυπουργού Νίκου Γεωργιάδη».

Ωστόσο, όταν βγήκαν στο φως υποθέσεις που δεν έχουν παραγραφεί, τότε «σε μια χυδαία προσπάθεια, παρακολουθήσαμε τόσο την Υπουργό όσο και τον Πρωθυπουργό, αλλά και τον συμμαθητή του, να οικειοποιούνται τα λόγια των θυμάτων και να παριστάνουν οι ίδιοι τα θύματα», χρησιμοποιώντας «την οργουελική ΔΙΠΛΗ ΣΚΕΨΗ όπου τα πάντα – ακόμα και τα αντίθετά τους – ισχύουν ταυτόχρονα».

 

efsyn.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ