Κι όμως το είπε: H δήλωση της Μέρκελ που προκάλεσε την οργή των Γερμανών και χιλιάδων Ευρωπαίων (ΒΙΝΤΕΟ)

0
20

Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη της αμφιλεγόμενης πολιτικής των ανοιχτών συνόρων, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, σε ομιλία της στο Βρανδεμβούργο, υπερασπίστηκε ακόμη μια φορά την φιλοξενία των προσφύγων στη χώρα, τονίζοντας πως το να έρθουν στην Γερμανία «δεν ήταν λάθος».

Η Μέρκελ δήλωσε ότι η πολιτική της αυτή, σχετικά με τους μετανάστες ήταν η απάντηση της Γερμανίας στην εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που προκάλεσε ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία και στην τρομοκρατική απειλή του ISIS στη Μέση Ανατολή.

Η καγκελάριος επέμεινε ότι δεν ήταν λάθος το να φιλοξενήσει τους πρόσφυγες. Αντιθέτως ρίχνει το φταίξιμο για το μεγάλο πρόβλημα του μεταναστευτικού «στις ευρωπαϊκές χώρες που νωρίτερα δεν αντιμετώπισαν τις προσφυγικές κρίσεις…».

Και πρόσθεσε: «Γι ‘αυτό, το μάθημά που πήραμε είναι να δίνουμε βοήθεια σε όσους τη χρειάζονται», προκαλώντας την οργή χιλιάδων Γερμανών που έχουν βιώσει την…πολυπολιτισμική συμβίωση στο «πετσί τους».

Η πολιτική των ανοιχτών συνόρων υπήρξε εδώ και πολύ καιρό αιτία μεγάλων αντιπαραθέσεων, τόσο εντός της Γερμανίας όσο και μεταξύ πολλών κρατών της ΕΕ.

Πέρυσι, διαδηλωτές που διαφωνούσαν με την πολιτική των ανοιχτών συνόρων της Μέρκελ βγήκαν στους δρόμους σε διάφορες πόλεις της χώρας, όπου διαμαρτυρήθηκαν για πράξεις βίας, γκετοποιήσεις περιοχών, δολοφονιών και βιασμών που διαπράχθηκαν από μετανάστες.

Οι τελευταίοι μάλιστα, έχουν αποθρασυνθεί εντελώς και γνωρίζοντας πως κανείς δεν πρόκειται να τους πειράξει απειλούν δημόσια τους ντόπιους κάθε ευρωπαϊκής χώρας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ήρθαν στις χώρες τους για να μείνουν, δεν πρόκειται να φύγουν και θα κάνουν ο,τι θέλουν.

Όπως και στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της ΕΕ, πολλοί Γερμανοί είχαν αρχικά υποστηρίξει τη μεταναστευτική πολιτική των ανοιχτών συνόρων, ώσπου είδαν τα…αποτελέσματα και πλέον «τρέχουν και δε φτάνουν» να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα.

Ήδη πολλοί εξ αυτών εξοπλίζονται με διάφορα επαγγελματικά αλλά και αυτοσχέδια όπλα αυτοάμυνας, ενώ δεν είναι λίγοι και εκείνοι που αγοράζουν πιστόλια για κάθε ενδεχόμενο.

Η δημοτικότητα της καγκελαρίου έπεσε και πλέον η ίδια δηλώνει πως δεν θα είναι υποψήφια στις επερχόμενες εκλογές της Γερμανίας.

 

el.gr

(φώτο: Pexels)

Νίκος Σίμος

Ρήξη - ανατροπή σε ότι μας κρατάει πίσω και μας χαρακτηρίζει σταθερό απότοκο της Οθωμανικής δουλείας
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ