Κορονοϊός: Έτοιμο τη Δευτέρα το νοσοκομείο στο Μπέργκαμο που χτίστηκε με ρωσική βοήθεια

0
54
sputniknews.gr

Από τη Δευτέρα (06/04) θα είναι σε θέση να δεχθεί ασθενείς με κορονοϊό (COVID-19) το νοσοκομείο που χτίστηκε στο Μπέργκαμο με τη βοήθεια της Μόσχας, όπως ανέφερε την Παρασκευή (03/04) το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε την Παρασκευή (03/04) ότι το νοσοκομείο που χτίστηκε στο Μπέργκαμο της Ιταλίας με ρωσική βοήθεια είναι έτοιμο να δεχθεί ασθενείς με κορονοϊό (COVID-19) από τη Δευτέρα (06/04).

Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται το εξής:

«Οι ρωσικές και οι ιταλικές ιατρικές ομάδες θα αρχίσουν την κοινή εργασία για να υποδεχτούν και να θεραπεύσουν τα άτομα που έχουν μολυνθεί από τη νόσο του κορονοϊού στο νοσοκομείο τη Δευτέρα».

Περισσότεροι από 200 Ρώσοι και Ιταλοί ειδικοί θα εργαστούν στο νοσοκομείο, το οποίο ενδεχομένως να μπορεί να νοσηλεύσει μέχρι και 142 ασθενείς.

Στις 21 Μαρτίου, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ιταλό πρωθυπουργό, Τζουζέπε Κόντε, για να συζητήσει την κατάσταση με τον COVID-19. Στη συνέχεια, η Ρωσία έστειλε επιδημιολόγους από το υπουργείο Άμυνας στην Ιταλία.

Για αρκετό καιρό, η Ιταλία κατέγραφε ρεκόρ θανάτων μέσα σε 24 ώρες, καθημερινά. Πλέον, είναι η δεύτερη πιο πληγείσα χώρα παγκοσμίως όσον αφορά στις επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κοροναϊού, μετά τις ΗΠΑ, καταγράφοντας πάνω από 115.200 μολύνσεις και πάνω από 13.900 θανάτους, σύμφωνα με τα δεδομένα του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

 

sputniknews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ