Κορονοϊός: Αυστηρότερο lockdown σε όλη τη χώρα – Περιορισμός κυκλοφορίας από τις 21:00

0
3
Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

Νέα αυστηρότερα μέτρα ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, τίθεται περιορισμός στις μετακινήσεις των πολιτών στις απολύτως αναγκαίες, σε όλη τη χώρα μεταξύ 21:00 – 05:00.

Κατά το διάστημα αυτό θα επιτρέπονται μόνο οι μετακινήσεις για λόγους εργασίας, υγείας, αλλά και συνοδείας κατοικιδίων.

Όσο για το καθεστώς τηλεργασίας, κάθε Οργανισμός υποχρεούται να διαθέτει έκθεση που να τεκμηριώνει τη λειτουργία με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό και τους εργαζομένους που έχουν τεθεί στο εν λόγω καθεστώς.

Για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εξακολουθεί να απαιτείται η αποστολή SMS προς το 13033, καθώς και η βεβαίωση εργαζομένου σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους εργασίας.

Οι διευκρινίσεις Χαρδαλιά

Σε ό,τι αφορά την ατομική άθληση, ο Νίκος Χαρδαλιάς διευκρίνισε ότι τα νέα μέτρα δεν αφορούν: την άθληση, προπόνηση στο πλαίσιο των αθλητικών σωματείων, αλλά αυστηρά και μόνο την ατομική άθληση σε συνθέσεις έως τρία άτομα, όπου γίνεται ισχυρή σύσταση αυτή να πραγματοποιείται κατά προτίμηση κοντά στην οικία των πολιτών.

Παράλληλα επανέλαβε ότι το κυνήγι και το ψάρεμα δεν επιτρέπονται.

Αύξηση σε κρούσματα, διασωληνωμένους – Νέο «μαύρο» ρεκόρ θανάτων

Τα νέα κυβερνητικά μέτρα που αυστηροποιούν το καθεστώς του lockdown φανερώνουν για ακόμη μια φορά το γεγονός πως η κατάσταση έχει τεθεί εκτός ελέγχου.

Λίγη ώρα πριν από τις ανακοινώσεις Χαρδαλιά, ο ΕΟΔΥ γνωστοποίησε ότι καταγράφηκαν 2.752 νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο στη χώρα, με τον αριθμό των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ να προκαλεί έντονη ανησυχία.

Συγκεκριμένα, η ενημέρωση έκανε λόγο για 297 διασωληνωμένους, «πιστοποιώντας» ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι ασφυκτική

Τέλος, καταγράφηκαν 43 ακόμα θάνατοι και 909 συνολικά στη χώρα. 369 (40.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 

documentonews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ