Κορονοϊός: Κλείνει τα σύνορα στην Κρυσταλλοπηγή η κυβέρνηση Μητσοτάκη – Ευθύνες και πάλι στους πολίτες

0
4
Φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ

Κλείνουν τα σύνορα στην Κρυσταλλοπηγή όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Η είσοδος θα γίνεται με αρνητικό τεστ 72 ωρών και επί τόπου rapid test.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος:

  • από τις έξι το πρωί της Παρασκευής κλείνουν τα σημεία ελέγχων στην Κρυσταλλοπηγή.
  • στα βόρεια σύνορα θα παραμείνουν ανοιχτές οι πύλες εισόδου της Κακαβιάς, των Ευζώνων και του Προμαχώνα ενώ από την Νυμφαία θα διέρχονται μόνο φορτηγά αυτοκίνητα.
  • οι εισερχόμενοι στη χώρα θα πρέπει να έχουν αρνητικό PCR 72 ωρων, ενώ θα υποβάλλεται και σε rapid test στα σύνορα.  Όσοι ανιχνεύονται ως αρνητικοί θα μπορούν να εισέρχονται στη χώρα και να κατευθύνονται στον προορισμό τους φυσικά με βάση το PLF που θα έχει υποβληθεί.
  • ενισχύονται οι δυνάμεις των ελεγκτικών μονάδων στη Βόρεια Ελλάδα
  • αυστηρότεροι οι έλεγχοι στους χώρους εργασίας

Στη συνέχεια ανακοίνωσε πως θα αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι στη Β.Ελλάδα τόσο στις μετακινήσεις των πολιτών, όσο και στους χώρους εργασίας.

Ευθύνες και πάλι στους πολίτες

«Τα χθεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ έδειξαν πως ο δείκτης θετικότητας παραμένει σε υψηλά επίπεδα παρότι έχουν περάσει δύο εβδομάδες. Αυτό αποδεικνύει ότι οι πολίτες σε πολλές περιοχές επιδεικνύουν πολύ πιο χαλαρά συμπεριφορά απ’ ό,τι επιβάλλουν οι συνθήκες. Η χαλαρή συμπεριφορά όλων μας θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε καθυστέρηση της οριζόντιας άρσης του lockdown. Η κυβέρνηση προκειμένου να περιορίσει τη διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα λαμβάνει πρόσθετα μέτρα», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

documentonews.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ