Κορονοϊός: Νέα κρούσματα στη νότια Ιταλία – Με ειδική πτήση η επιστροφή Ελλήνων μαθητών

0
3
sputniknews.gr

Νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν σήμερα, Τρίτη, στη γειτονική Ιταλία – και δη στις πόλεις Φλωρεντία και Παλέρμο. Συνεχίζεται η επιστροφή των Ελλήνων μαθητών.

Συνεχίζεται η εξάπλωση του νέου κορονοϊού στην Ιταλία, καθώς νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν την Τρίτη στα κεντρικά και νότια της χώρας.

Ο λόγος για έναν επιχειρηματία από τη Φλωρεντία, ο οποίος είχε ταξιδέψει προσφάτως στην Κίνα και διαγνώστηκε θετικός στον θανατηφόρο ιό.

Παράλληλα, μία γυναίκα εισήχθη σε νοσοκομείο στο Παλέρμο της Σικελίας, έχοντας συμπτώματα του νέου κορονοϊού. Η ίδια ήταν τουρίστρια, με καταγωγή από το Μπέργκαμο της Λομβαρδίας. Σε καραντίνα ετέθησαν και οι συνταξιδιώτες της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες, έχουν καταγραφεί συνολικά επτά νεκροί και 229 κρούσματα, η πλειοψηφία των οποίων στη βόρεια Ιταλία.

Στο μεταξύ, η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε την αναστολή όλων των σχολικών εκδρομών έως τις 15 Μαρτίου, ενώ για σήμερα, Τρίτη, είναι προγραμματισμένη η κρίσιμη συνάντηση του Τζουζέπε Κόντε με τους περιφερειάρχες της Ιταλίας.

Ειδική πτήση για την επιστροφή Ελλήνων μαθητών

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η επιστροφή των Ελλήνων μαθητών, οι οποίοι βρίσκονταν στη γειτονική χώρα, στο πλαίσιο διάφορων σχολικών εκδρομών.

Είναι ενδεικτικό ότι ο δήμος Σπάτων – Αρτέμιδας ναύλωσε αεροπλάνο, με στόχο την επιστροφή των 75 μαθητών και των πέντε συνοδών, οι οποίοι παραθέριζαν στη Γαλλία.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, η επιστροφή τους στην Ελλάδα θα γινόταν μέσω Ιταλίας – και συγκεκριμένα μέσω Μιλάνου – κάτι το οποίο τελικά θα αποφευχθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά 10 σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα πραγματοποιούν εκδρομές στην Ιταλία, με την πλειοψηφία των μαθητών να έχει ήδη επιστρέψει στη χώρα.

Πώς ξεκίνησε η εξάπλωση του ιού στην Ιταλία

Το πώς ακριβώς ξεκίνησε η εξάπλωση του κορονοϊού στην Ιταλία προσπάθησε να εξηγήσει ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, Τζουζέπε Κόντε.

Τις τελευταίες ώρες και ημέρες, η βόρεια Ιταλία «μετράει» συνολικά επτά νεκρούς, ενώ τουλάχιστον 200 είναι τα κρούσματα του νέου κορονοϊού, σημαίνοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

«Ο κορονοϊός εξαπλώθηκε επειδή ένα νοσοκομείο δεν τήρησε πλήρως το επιβεβλημένο πρωτόκολλο» υποστήριξε το βράδυ της Δευτέρας ο Ιταλός πρωθυπουργός, θέλοντας να εξηγήσει τα αίτια έξαρσης του ιού.

Εξήγησε, συγκεκριμένα, ότι ένας ασθενής, ο οποίος έφερε συμπτώματα ύποπτα σε κορονοϊό, νοσηλεύθηκε σε τοπικό νοσοκομείο, χωρίς ωστόσο να ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας, με αποτέλεσμα να υπάρξει διασπορά του θανατηφόρου ιού.

Ο Κόντε, μάλιστα, άφησε να εννοηθεί ότι σε περίπτωση περαιτέρω εξάπλωσης του ιού, η κυβέρνηση της Ρώμης θα παρέμβει και θα αναλάβει τον συντονισμό αντιμετώπισης της κρίσης. Κι αυτό διότι, μέχρι σήμερα, η δημόσια υγεία εμπίπτει στα καθήκοντα των περιφερειών και όχι της κεντρικής κυβέρνησης.

 

sputniknews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ