Κορωνοϊός: Εικόνες-σοκ από τη Βραζιλία – Γέμισε ασφυκτικά το μεγαλύτερο νεκροταφείο της Λατινικής Αμερικής (Photos)

0
11

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι κατέγραψε 807 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες, δηλαδή απολογισμό υψηλότερο από αυτόν που καταγράφηκε στις ΗΠΑ, που ανήλθε σε 620 θανάτους, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Η Βραζιλία κατατάσσεται στη δεύτερη θέση στον κόσμο ως προς τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με 374.878, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ, όπου έχουν καταγραφεί 1,637 εκατ. κρούσματα.

Το σύνολο των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 στη Βραζιλία ανέρχεται πλέον σε 23.473, διευκρίνισε το υπουργείο Υγείας, ενώ στις ΗΠΑ έχει φθάσει τους 97.971, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Ρόιτερς.

Oι εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από περιοχή του Σάο Πάολο σοκάρουν. Από ψηλά φαίνονται εκατοντάδες ανοιχτοί τάφοι έτοιμοι να “υποδεχτουν” μαζικά τα φέρετρα των νέων θυμάτων από τον κορωνοϊό, καθώς η χώρα βιώνει μια ανείπωτη τραγωδία από την ασθένεια.

Είναι το περίφημο Vila Formosa Cemetery, το μεγαλύτερο νεκροταφείο της Λατινικής Αμερικής που έχει αυξήσει κατά 50% τους τάφους του λόγω των πολύ μεγάλων αναγκών που υπάρχουν.

Adenilson Souza Costa, 47 years, and his coworkers carry a coffin during a burial at Vila Formosa Cemetery.

The Vila Formosa Cemetery is the largest in Latin America.

Ανάλογες εικόνες υπάρχουν και από άλλα νεκροταφεία της Βραζιλίας, όπως το Nossa Senhora Aparecida στο Μανάους με τους χιλιάδες χρωματιστούς ξύλινους σταυρούς.

Relatives wearing protective masks mourn during a mass burials of coronavirus at the Parque Taruma cemetery in Manaus, Brazil.

Wooden crosses on the graves of the cemetery Nossa Senhora Aparecida in Manaus.

topontiki.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ