Κορωνοϊός: Ογδόντα τρεις νεκροί και 52 νέα κρούσματα στην Ελλάδα (Video)

0
1

Συνολικά 1.884 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας στην επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, εκ των οποίων 52 είναι νέα. Όπως ανέφερε, από το σύνολο των κρουσμάτων, τα 509 σχετίζονται με ταξιδιώτες και 708 με άλλο επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Επιπλέον ανακοίνωσε δύο νέους θανάτους στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων από τον κορωνοϊό στα 83. Ο μέσος όρος ηλικίας όσων έχασαν τη ζωή τους είναι τα 74 έτη, από αυτούς οι 23 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άντρες. Το 87% από αυτούς είχαν υποκείμενο νόσημα ή ήταν άνω των 70 ετών.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς, 84 είναι διασωληνωμένοι, από τους οποίους οι περισσότεροι είναι άνδρες και το 20% γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 67 έτη. Το 77% από αυτούς είχαν υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι. 14 ασθενείς βγήκαν από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Έχουν ελεγχθεί 32.528 κλινικά δείγματα.

Αναφερόμενος στην πορεία των ασθενών στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», τόνισε ότι από τους 39 διασωληνωμένους, έχουν αποσωληνωθεί 17 και 4 έχουν πάρει εξιτήριο.

Μπλόκα σε διόδια, λιμάνια και σταθμούς

Αυστηρά μέτρα ενόψει Πάσχα ανακοίνωσε από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως είπε, από τις 6 σήμερα το απόγευμα στα διόδια σε όλη την επικράτεια και σε όλες τις διαδρομές που αφορούν σε εθνικές οδούς και στους παράδρομους σε εθνικούς περιφερειακούς δρόμους και σε συνδετήριους δρόμους από και προς τα αστικά κέντρα, η Ελληνική Αστυνομία καθιστά σημεία ελέγχου των μετακινήσεων όλων των ιδιωτικής χρήσεως οχημάτων, αλλά και κάθε οχήματος σε 24ωρη βάση.

Αντίστοιχα ενημέρωσε πως το Λιμενικό Σώμα έχει πάρει ήδη εντολή και προχωρά σε αντίστοιχους ελέγχους σε όλους τους πορθμειακούς σταθμούς.

Όσον αφορά στα αεροδρόμια, στα λιμάνια, σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και στα ΚΤΕΛ θα επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση των μονίμων κατοίκων προς τη φερόμενη βάση της Ε1 δήλωση της μόνιμης κατοικίας και χωρίς δυνατότητα επιστροφής μέχρι τη λήξη των γενικών μέτρων. Εξαιρούνται, είπε, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμαάτων Ασφλείας καθώς και το νοσηλευτικό προσωπικό, το προσωπικό της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και το τεχνικό προσωπικό κρίσιμων υποδομών του κράτους.

Ανέφερε ακόμα ότι στις περιπτώσεις που θα διαπιστωθεί άσκοπη μετακίνηση, εκτός του νομού κατοικίας, το πρόστιμο θα διπλασιάζεται στα 300 ευρώ, θα αφαιρούνται οι πινακίδες και το όχημα θα επιστρέφει από εκεί όπου ξεκίνησε.

Σε ό,τι αφορά το Άγιο Φως, είπε ότι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη μεταφορά του κατ΄οίκον και τόνισε πως απαγορεύεται η μεταφορά του από σπίτι σε σπίτι, αναφερόμενος σε Δημάρχους οι οποίοι ανακοίνωσαν πως προτίθενται να κάνουν κάτι τέτοιο.

 

topontiki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ