Κυβερνητικές πηγές: Δεν βγαίνουμε από την καραντίνα στις 30 Νοεμβρίου

0
15

Παράταση αναμένεται να λάβει το lockdown για τον κορωνοϊό, που ισχύει εδώ και περίπου 10 μέρες σε όλη την Επικράτεια.

Σύμφωνα με ανώτατες κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το dikaiologitika.gr, τα στοιχεία δεν είναι τέτοια που να αφήνουν περιθώριο για να βγούμε από την καραντίνα στις 30 Νοεμβρίου, συνεπώς οδεύουμε ολοταχώς προς παράταση των μέτρων.

Σε λίγες μέρες θα φανεί η καμπύλη της πορείας του κορωνοϊού ενώ τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν φταίει σε καμία περίπτωση ο τουρισμός αφού οι εκτιμήσεις των ειδικών λένε ότι, ο τουρισμός δεν έφερε το β κύμα του κορωνοϊού σε καμία περίπτωση, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές.

Παράλληλα, κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι τα μέτρα δεν άργησαν και σε όλη την Ευρώπη τα μέτρα που πάρθηκαν ήταν ίδια ενώ και στην χώρα μας ακολουθήθηκαν πρακτικές που εφαρμόστηκαν σε άλλες ευρωπαικές χώρες ενώ τα στοιχεία θέλουν την χώρα μας να είναι σε καλύτερη κατάσταση.

Επίσης, επισημαίνουν πως ανάλογα της ελαφράς ανόδου και της σταθεροποίησης που εμφανιζόντουσαν στα κρούσματα λαμβάνονταν μέτρα λίγο – λίγο, ακολουθώντας τις αποφάσεις και των υπόλοιπων ευρωπαϊκών κρατών. Ξαφνικά όμως υπήρξε μία απότομη έξαρση και ο ιός έγινε εκθετικός.

Οι ίδιες πηγές είπαν για τη Θεσσαλονίκη ότι για την κατάσταση που θα ακολουθήσει είχαν προειδοποιήσει από καιρό, καθώς εκεί υπήρξε πρόβλημα με την νυχτερινή διασκέδαση και τα πάρτυ, ενώ τονίζουν πως ευθύνη για την κατάσταση αυτή έχει και η τοπική αυτοδιοίκηση.

Οι υγειονομικές αρχές και η κυβέρνηση αναμένουν τη βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας, έτσι ώστε η παράταση που θα δοθεί στο lockdown να είναι μικρή και να μην υπάρξει ορατός κίνδυνος για να χαθούν τα Χριστούγεννα.

 

topontiki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ