Κυβερνητική δυσανεξία στις διαμαρτυρίες: Διέλυσαν σε λίγα λεπτά τη συγκέντρωση για Κουφοντίνα

0
14
EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Μέσα σε λιγότερα από δέκα λεπτά οι αστυνομικές δυνάμεις διέλυσαν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια, σε ένδειξη αλληλεγγύης στο αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για επαναμεταγωή στις φυλακές Κορυδαλλού.

Για τη συγκέντρωση υπήρχε κάλεσμα στις 6 το απόγευμα, αλλά πολύ γρήγορα η αστυνομία, που σήμερα είχε «κατεβάσει» στην περιοχή και το μηχάνημα «αύρα», προχώρησε σε χρήση χημικών για να διαλύσει το πλήθος. Πολλούς τους κυνήγησε μέχρι την Ομόνοια, όπου σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εγκλωβιστεί αρκετά άτομα. Επίσης, υπάρχουν πληροφορίες για αρκετές προσαγωγές απ’ τις διάφορες συγκεντρώσεις των 100 περίπου ατόμων που έγιναν νωρίτερα στο κέντρο της Αθήνας.

EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Στις 6:30 πάντως ξεκίνησε η συγκέντρωση κομμάτων και φορέων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στην πλατεία Συντάγματος, όπου συγκεντρώθηκαν μερικές εκατοντάδες άτομα, ενώ προς τα εκεί κατευθύνθηκαν αρκετές διμοιρίες της αστυνομίας.

ΕΦ.ΣΥΝ./Διαλεκτή Αγγελή

Η πλατεία Συντάγματος ήταν περίκλειστη για λίγη ώρα από αστυνομικές δυνάμεις και η πρόσβαση γινόταν μόνο από την κάτω πλευρά.

«Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Του λαού η πάλη θα τη σπάσει» και το «οι δολοφονίες δεν είναι μια στιγμή, είναι του συστήματος η πολιτική» είναι από τα κεντρικά συνθήματα που ακούστηκαν. «Η απεργία πείνας να δικαιωθεί. Κάτω η κρατική καταστολή» και το «ΜΑΤ-βία-αστυνομοκρατία κάτω η κρατική τρομοκρατία» ακούστηκαν στην συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

ΕΦ.ΣΥΝ./Διαλεκτή Αγγελή

Στις 7 διέλυσαν τη συγκέντρωση, με εντολή της αστυνομίας και αποχώρησαν φωνάζοντας συνθήματα.

efsyn.gr

Νίκος Σίμος

Ρήξη και ανατροπή σε ότι μας κρατάει πίσω και μας χαρακτηρίζει σταθερό απότοκο της Οθωμανικής δουλείας
Νίκος Σίμος
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ