Κυβερνητικοί ειδικοί παραδέχονται: «Έρχεται τρίτη δόση- Έχουν ψευδαισθήσεις όσοι νομίζουν ότι θα ξαναζήσουν όπως παλιά»!

0
22

Για ακόμα μια φορά οι κυβερνητικοί ειδικοί δείχνουν να είναι έτοιμοι να κρατήσουν την χώρα στο ναδίρ αρκεί να εμβολιαστούν όλοι! Μάλιστα υπήρξε και μια παραδοχή (δεν σχολιάστηκε) ότι υπάρχει ζήτημα προστασίας όσων έκαναν το εμβόλιο εφόσον ανακοινώθηκε on-air ότι θα ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο να χορηγείται η τρίτη δόση.

Δεν είναι τυχαία τα όσα λέγονται καθώς στο Μαξίμου έχουν αποφασίσει να διαχωρίσουν την κοινωνία σε εμβολιασμένους και μη γι αυτό και οι ειδικοί δηλώνουν να μην έχουν ψευδαισθήσεις οι πολίτες ότι θα ξαναζήσουν όπως παλιά!

Στην μετάλλαξη Δέλτα αναφέρθηκαν ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής εμβολιασμών, Αθανάσιος Σκουτέλης και ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος ο οποίος επανέλαβε ότι είπε στο δελτίο ειδήσεων του Star όπου δήλωσε ότι «ζούνε με την ψευδαίσθηση ότι θα ζουν όπως παλιά» οι πολίτες (εννοείται κατηγορήθηκαν οι ανεμβολίαστοι και πάλι).

Ο κ. Σκουτέλης συνέστησε στους γονείς να συμβουλευτούν τους παιδιάτρους για να εμβολιάσουν τα παιδιά τους , ενώ ο κ. Βασιλακόπουλος υπογράμμισε πως έχουμε θρηνήσει τρία Ελληνόπουλα κάτω των 18 ετών αλλά επίσης είπε ότι εφόσον δεν εμβολιάζεται ο κόσμος δεν πρόκειται να επανέλθει η κοινωνική ζωή των πολιτών, χρησιμοποιώντας έναν ιδιότυπο εκβιασμό, ενώ ουσιαστικά δήλωσε ότι οι Έλληνες θα ξεχάσουμε και για φέτος πανηγύρια και Δεκαπενταύγουστο. 

Oι καθηγητές αναφέρθηκαν ακόμη στην νέα έξαρση της πανδημίας από Σεπτέμβριο (την προκαθόρισαν!), με εκτεθειμένους τους ανεμβολίαστους και τα παιδιά, ενώ σχετικά με το ενδεχόμενο τρίτης δόσης, ο κ. Σκουτέλης σημείωσε πως οι πρώτοι που θα την λάβουν είναι όσοι έχουν κάνει μεταμόσχευση.

Όπως σημείωσε ο κ. Σκουτέλης «Περιμένουμε να γεμίσουν οι ΜΕΘ για να οχυρωθούμε; Ενώ έχουμε το όπλο, το εμβόλιο να το προλάβουμε. Ειδικά τα εμβόλια των παιδιών είναι συνυφασμένα εδώ και χρόνια με την ασφάλειά τους. Δεν εμβολιάζουμε τα παιδιά για τους παππούδες που δεν εμβολιάζονται αλλά για τα ίδια. Αν μολυνθούν δεν ξέρουμε τι επιπλοκές θα τους αφήσει».

Αναφορικά με την πορεία των εμβολιασμών τόνισε ότι τώρα γίνονται 80.000 εμβολιασμοί τη μέρα και «δεν θα προλάβουμε έτσι να πιάσουμε το 80% τον Σεπτέμβριο». 

Την ίδια στιγμή και σύμφωνα με διαρροές από το Μαξίμου η «γραμμή» είναι για την πλήρη «επιστροφή» των εμβολιασμένων σε συνθήκες κανονικότητας και την επιβολή «φίλτρων» στους ανεμβολίαστους για τις κοινωνικές και επαγγελματικές τους δραστηριότητες με στόχο την εφαρμογή της από τις αρχές του φθινοπώρου.

Αντί το Μέγαρο Μαξίμου να επεκτείνει σε αυτήν τη φάση τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους εκπαιδευτικούς, όπως ανέμεναν πολλοί, επιλέγει το… πλάνο που ακολουθούν και άλλες χώρες της Ευρώπης και που «θέλει» να «ανοίγουν τα πάντα για τους εμβολιασμένους», αλλά να διατηρείται ο έλεγχος για τους ανεμβολίαστους με συγκεκριμένες… δικλείδες ασφαλείας.

Δηλαδή, το Μέγαρο Μαξίμου δίνει χρόνο στον χρόνο, προκειμένου να τεστάρει τους εμβολιαστικούς ρυθμούς εντός του Αυγούστου, αλλά ταυτόχρονα εξετάζει τη συγκρότηση ενός πλάνου με αρκετά «φρένα» στην καθημερινότητα και όχι μόνο όλων όσοι παραμένουν ανεμβολίαστοι, παρά τη δυνατότητα που υπάρχει πλέον και για τις μικρότερες ηλικίες.

Έγκυρες πληροφορίες, για παράδειγμα, αναφέρουν ότι ωριμάζει η σκέψη κυβερνητικών παραγόντων για την επιβολή εργαστηριακού ή rapid τεστ για τους ανεμβολίαστους προκειμένου να μπουν σε εσωτερικούς χώρους σε καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας, αλλά και σε δημόσιες υπηρεσίες και επιχειρήσεις. Η «τάση» αυτή συνοδεύεται και από την πρόβλεψη ότι το κόστος των τεστ θα αφορά στην τσέπη των ανεμβολίαστων, που έχουν σε κάθε περίπτωση τη δυνατότητα να εμβολιαστούν εδώ και μήνες.

Είναι πασιφανής η αλλαγή της οπτικής γωνίας μέσω της οποίας η κυβέρνηση διαχειρίζεται τη σύνθετη κατάσταση. Κυβερνητικό στέλεχος υποστηρίζει ότι το σύνολο των αποφάσεων θα ληφθεί εντός του Αυγούστου κι ότι θα προηγηθεί η μελέτη των προτάσεων που θα καταθέσει η Επιτροπή των ειδικών.

pronews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ