Κυνική ομολογία Γεροβασίλη: «Οι κουκουλοφόροι μέσα στη Βουλή ήταν αστυνομικοί» – Σχέδιο εισβολής καταγγέλλει η ΕΛ.ΑΣ.

0
21

Στην ομολογία ότι οι κουκουλοφόροι που καταγράφηκαν σε βίντεο το μεσημέρι της Κυριακής κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα να περνούν ανενόχλητοι, λίγο μετά το ξέσπασμα των επεισοδίων, στο χώρο της Βουλής και να βρίσκουν καταφύγιο εκεί που βρίσκονται αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις, προχώρησε η Όλγα Γεροβασίλη.

Σύμφωνα με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη οι εν λόγω κουκουλοφόροι «είναι Έλληνες αστυνομικοί της υπηρεσίας επισήμων της Βουλής, που εκείνη την ώρα πήραν εντολή να μετακινηθούν».

Ωστόσο λίγα λεπτά νωρίτερα από τη δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη στον ΑΝΤ1, η ΕΛΑΣ είχε εκδώσει μια μακροσκελέστατη ανακοίνωση για όσα έκαναν οι άνδρες των ΜΑΤ στην οποία δεν είχε μισή κουβέντα να πει για την παρουσία αυτών των κουκουλοφόρων αστυνομικών. Σε 968 λέξεις η ΕΛΑΣ μιλά για τη χρήση των δακρυγόνων και τα σχέδια εισβολής στη Βουλη επικαλούμενη ιστοσελίδες αμφιβόλου αξιοπιστίας αλλά δεν βρίσκει μισή λέξη 24 ώρες μετά την δημοσιοποίηση του βίντεο και το σάλο που δημιουργήθηκε από αυτό.

Η κυρία Γεροβασίλη δεν έδωσε, επίσης, καμία περαιτέρω εξήγηση στο γιατί οι αστυνομικοί της υπηρεσίας επισήμων της Βουλής είναι ντυμένοι σαν τους ταραξίες, ούτε και γιατί οι εν λόγω αστυνομικοί φόρουν μάσκες και κουκούλες.

Δείτε ξανά το βίντεο διάρκειας 50 δευτερολέπτων που δείχνει τους τρεις κουκουλοφόρους-αστυνομικούς, κατά παραδοχή της Όλγας Γεροβασίλη, να κινούνται άνετα στο προαύλιο της Βουλής χωρίς η παρουσίας τους να κινητοποιεί τα ένστολα μέλη των δυνάμεων που είναι επιφορτισμένες με την τήρηση της τάξης.

Οι γνωστοί-άγνωστοι Κουκουλοφόροι βρίσκουν καταφύγιο εντός του προάυλιου της Βουλής, λίγο μετά αφού ξεκίνησαν τα επεισόδια.

Publiée par ΝικΒαν Κονστ sur Lundi 21 janvier 2019

ΕΛ.ΑΣ.: Είχαν σχέδιο εισβολής στη Βουλή

Θέση για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και τον τρόπο που ενήργησαν οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου της Κυριακής πήρε η Ελληνική Αστυνομία. Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει λόγο για «σοβαρές πληροφορίες για πρόθεση εισβολής στο ελληνικό κοινοβούλιο» και εκφράζει τον προβληματισμό της «αναφορικά με τα πραγματικά αίτια και το σκοπό που εξυπηρετούν» τα βίαια επεισόδια που προκάλεσαν ακροδεξιές ομάδες.

Για «προσπάθειας κατάλυσης της Δημοκρατίας με τη βίαιη είσοδο στη Βουλή των Ελλήνων» κάνει λόγο η ΕΛ.ΑΣ. παραθέτοντας σχετικό βίντεο «με μία από τις δεκάδες οργανωμένες επιθέσεις που δέχτηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις».

 

pentapostagma.gr

Νίκος Σίμος

Ρήξη - ανατροπή σε ότι μας κρατάει πίσω και μας χαρακτηρίζει σταθερό απότοκο της Οθωμανικής δουλείας
Νίκος Σίμος
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ