Κωδικός “μικρή και διαχειρίσιμη ήττα” για τον Τσίπρα

0
12

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν σκέφτηκε ποτέ να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, μαζί ή πέριξ των ευρωεκλογών της 26ης Μαϊου. Και η εξήγηση είναι απλή, αν επιχειρήσει κανείς να “διαβάσει” τον τρόπο με τον οποίο οριοθετεί ο Πρωθυπουργός τις στρατηγικές προτεραιότητές του.

Ο σημερινός ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου δεν πιστεύει τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων. Όχι όμως όπως συνέβαινε στο παρελθόν, με τους προκατόχους του στην πρωθυπουργική καρέκλα, οι οποίοι με τη σειρά τους… αρνούνταν να πιστέψουν τους αριθμούς, γοητευμένοι από την απόλυτη εξουσία της εξουσίας. Αλλά επειδή ο ίδιος, έχει την τύχη να πολιτεύεται στην εποχή της… φαιδροποίησης των δημοσκοπήσεων, με τους δημοσκόπους να αδυνατούν να εντοπίσουν τι κινείται στην κοινωνία, ως προδιάθεση εκλογικής συμπεριφοράς.

Εκκινώντας από την αφετηρία αυτή, η στρατηγική Τσίπρα είνα ξεκάθαρη, τουλάχιστον για όσους δεν υποκαθιστούν την πραγματικότητα με τις επιθυμίες τους. Ο σημερινός Πρωθυπουργός ποντάρει σε μια μικρή ήττα στις ευρωεκλογές, που θα είναι διαχειρίσιμη, ώστε να “πατήσει” στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα, και να επιδιώξει να συρρικνώσει την ψαλίδα που τον χωρίζει από τη Νέα Δημοκρατία, μέχρι τις βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Στο μεσοδιάστημα, θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει τον επικοινωνιακό αντίκτυπο που θα έχει, μια νίκη της Νέας Δημοκρατίας που δεν θα είναι όσο μεγάλη την προδικάζουν οι δημοσκοπήσεις, και με στοχευμένες παροχές, να κλείσει το μάτι σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, οι οποίες αντιμετωπίζουν… φοβικά τον σημερινό πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Προσθέστε και μπόλικη σκανδαλολογία, και… το μενού είναι έτοιμο.

 

ysterografa.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ