Κ. Μελάς : Η παγκόσμια ύφεση και ο άγνωστος Χ , ελέγχου της πανδημίας

0
16

Ο καθηγητής Χρηματοοικονομικών στο Πάντειο , Κώστας Μελάς , εξήγησε στον 98.4 γιατί η παγκόσμιο ύφεση και οι μηχανισμοί αντιμετώπισης της στην οικονομία, είναι πάνω σε αχαρτογράφητο πεδίο , όποιοι υπολογισμοί κι αν γίνουν , αφού το τέλος ή όχι της πανδημίας , εξακολουθεί προς το παρόν αν είναι ο άγνωστος Χ στην όλη εξίσωση.

Η ύφεση στην Ελλάδα είπε θα είναι μεταξύ του 8% και 12% και αυτό παρά τις αρχικές λάθος εισηγήσεις των συμβούλων της κυβέρνησης , γίνεται μόλις τώρα αντιληπτό από την ίδια που προσπαθεί ιδίως με μέτρα για τον τουρισμό να μειώσει τις συνέπειες , μπρος σε ένα επερχόμενο δύσκολο και εν πολλοίς άγνωστο χειμώνα ως προς το εύρος της κρίσης.

Σχολιάζοντας ο κ. Μελάς, την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας, ο κ. Μελάς σημείωσε πως αυτό έκανε αυτό που θα έπρεπε να κάνουν χρόνια τώρα όλα τα συνταγματικά θεσμικά όργανα , όλων των χωρών μελών της Ευρωζώνης , δηλαδή να κριτικάρουν και να αποκρούουν αποφάσεις της Κομισιόν και των άλλων οργάνων που υπερβαίνουν την εθνική τους κυριαρχία, από την στιγμή που το οικοδόμημα είναι ατελές και δεν υπάρχει ενιαίο πολιτικό κέντρο αποφάσεων με πολιτική ενοποίηση. Η Γερμανία είπε πολύ απλά και κυνικά, ότι αποφάσεις που αντιβαίνουν το εσωτερικό της κυριαρχικό δικαίωμα δεν είναι υπεράνω αμφισβήτησης και αντίδρασης.

 

Radio

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ